-->
0 0
Zelfgemaakte broodjes bapao

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
Voor de broodjes
500 gram Patentbloem
9 gram Gist
1 eetlepel Suiker
300 ml Melk lauwwarm
De vulling
500 gram Gehakt
40 gram Kruidenmix In dit geval de Tex Mex kruidenmix
2 stuks Ui
2 teentjes Knoflook of 1 grote
Materiaal / apparatuur
Bakpapier
Stoompan Of gebruik een pan met zachtjes kokend water en daarboven een vergiet

Zelfgemaakte broodjes bapao

Keuken:
    • 60 min
    • Aantal 11
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Voor de broodjes

    • De vulling

    • Materiaal / apparatuur

    Instructies

    Deel

    Broodjes bapao. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens uit de supermarkt meegenomen, maar je kunt ze ook eenvoudig zelf maken. Het is niet moeilijk, maar vereist wel even tijd. De vulling kun je zelf bepalen: gehakt met een uitje en wat kruiden, of misschien wil je ze vullen met stukjes kip en een sausje. In dit geval maak ik de vulling van gehakt, ui, Tex Mex gehakt mix van Van Beekum Specerijen en om het geheel wat smeuïg te maken, mix ik de gehaktmix met wat (dikkere) pindasaus.

    Mocht je een aantal broodjes overhouden, dan kun je deze invriezen. Verpak ze bijv. per 2 in een boterhamzakje en knoop deze dicht. Wanneer je ze wilt eten, haal je ze uit de vriezer en leg je ze 4 tot 5 minuten in de magnetron (900 watt).

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Doe de patentbloem, gist en suiker in een ruime kom. Roer dit door elkaar en voeg dan de melk toe. Kneed dit goed door. Als het deeg nattig blijft, blijf dan doorkneden totdat je een mooi soepel deeg hebt. Dit kan zo'n 10 minuten duren. Natuurlijk kun je ook een keukenmachine met deeghaak gebruiken; laat deze dan op een zachte stand het deeg mixen. Laat het deeg nu afgedekt 30 tot 45 minuten rijzen.

    2
    Klaar

    Neem het deeg en verdeel dit in ongeveer 10 tot 12 bolletjes. Elk bolletje weegt ongeveer 65 a 75 gram. Leg de bolletjes op een bakblik, dek af met bijv. een theedoek, en laat nog 45 minuten rijzen.

    3
    Klaar

    Terwijl de bolletjes rijzen, begin je vast met het gehaktmengsel. Verhit wat olie in een pan en voeg het gehakt met de kruidenmix toe. Rul het gehakt, snipper de ui en voeg deze toe.

    4
    Klaar

    Vullen van een broodje; methode 1

    Leg een stuk vershoudfolie op je werkblad. Leg hier een bolletje op en druk deze met een lepel plat. Neem ongeveer 1 tot 1,5 eetlepel gehaktmix en leg deze in het midden van deeg en vouw dicht.

    5
    Klaar

    Vullen van een broodje; methode 2

    Zelf vind ik deze methode het fijnst. Neem een bolletje deeg en druk deze in je hand plat en rek wat ui. Vorm met de hand waar je het deeg in hebt een kommetje en schep 1 tot 1,5 eetlepel gehaktmix op je deeg. Vouw vervolgens dicht.

    6
    Klaar

    Vul de stoompan met water en zet het apparaat aan. Leg een stukje bakpapier op de plaat waar je de broodjes op legt. Vul de stoompan met 3 tot 4 broodjes - afhankelijk hoe groot je stoompan is en stoom de broodjes. Mocht je geen stoompan hebben, breng dan een pan water aan de kook en plaats hier een vergiet op. Leg in het vergiet een stuk bakpapier en leg er een aantal broodjes in. Stoom de broodjes 15 minuten.

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Sous-vide hamburger van procureur
    volgende
    Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis
    vorig
    Sous-vide hamburger van procureur
    volgende
    Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis

    Laat een reactie achter