-->
0 0
Sous-vide hamburger van procureur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Voor de hamburger
500 gram Procureur
20 gram Hamburger All In kruidenmix
Het broodje
2 Verse bolletjes
1 Krop sla
1 Tomaat
1 Ui
3 a 4 eetlepels Barbecuesaus
2 plakken Cheddar kaas
2 Eieren Optioneel
Apparatuur
Sous-vide apparatuur
Gehaktmolen
Vacuümmachine

Sous-vide hamburger van procureur

Keuken:

    Een hamburger van procureur. Zelfgemaakt gehakt & sous-vide gegaard. Heerlijk belegd.

    • 2 uur
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Voor de hamburger

    • Het broodje

    • Apparatuur

    Instructies

    Deel

    Met dit recept maak je een hamburger. Niet een gewone hamburger, maar een hamburger van procureur. En niet een gewone hamburger van procureur, maar een hamburger die je sous-vide gaart en daarna aanbakt in de koekenpan. En in dit recept maken we het gehakt zelf. En ik kan je alvast 1 ding verklappen: de hamburger is gruwelijk lekker!

    De kruidenmix dit ik in dit recept gebruik, is een “All In” hamburger kruidenmix van Van Beekum Specerijen. Dit is een heerlijke licht pittige kruidenmix.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Werk de procureur bij; haal eventueel grotere stekken vet weg en snij de procureur in blokjes van ongeveer 1 tot 2 centimeter groot. Hoe groot, of klein, dit precies moet zijn is afhankelijk van je gehaktmolen. Ik gebruik hiervoor de Bosch MUM5 keukenmachine met gehaktmolen als opzetstuk. Maal dit gehakt door de gehaktmolen. Voeg hierna de kruidenmix toe en kneed dit goed door. Hierbij hoef je niet hard te kneden/knijpen. Verdeel het gehakt in 2 ballen en druk deze plat tot je het formaat hebt van je bolletje. Zet vervolgens voor 2 uur in de koelkast.

    2
    Klaar
    1,5 uur

    Tijd om wat anders te doen

    De hamburgers liggen nu in de koelkast en hebben 2 uur nodig om steviger te worden.

    3
    Klaar

    Vul een bak/pan met water en stel je sous-vide apparaat in op 70 graden en stel de timer in op 3 uur. Laat het water opwarmen.

    4
    Klaar

    Neem de hamburgers uit de koelkast en leg deze in een zak. Voeg een scheutje olijfolie toe en trek de zak vacuüm. Leg in de bak met water voor 2 uur.

    5
    Klaar

    Vlak voordat de hamburgers klaar zijn, kun je beginnen met de voorbereidingen voor de broodjes: snij een ui en tomaat in plakjes. Leg de cheddar klaar en snij de bolletjes doormidden. Smeer op beide zijde een beetje boter. Neem een pan en zet deze op middelhoog vuur. Leg hier de bolletjes in met de boter naar onderen zodat deze mooi bruin bakken.

    6
    Klaar

    Na 2 uur haal je de hamburgers uit de bak met water. Haal deze uit de zak en dep goed droog. Neem een koekenpan met een klontje boter en zet op hoog vuur. Leg de hamburgers in de pan en bak een minuut. Bak in een andere pan 2 eitjes. Draai de hamburgers om en bak deze zijde een paar minuten. Na het omdraaien leg je de cheddar direct op de hamburgers.

    7
    Klaar

    Bereid nu je broodje voor. Smeer beide zijde in met barbecuesaus. Op de onderste helft leg je één of twee blaadjes sla. Hierna volgt de hamburger, ui en tomaat. Al kun je ook de salade, ui, tomaat, dán de hamburger en top doen. Eet smakelijk!

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Pulled Pork sous-vide garen & afmaken op de barbecue
    volgende
    Zelfgemaakte broodjes bapao
    vorig
    Pulled Pork sous-vide garen & afmaken op de barbecue
    volgende
    Zelfgemaakte broodjes bapao