-->
0 0
Sous-vide spareribs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
3 halve ribs Sparerib Bij grote eters mogen dit er ook meer zijn.
Dry-rub
Barbecuesaus

Sous-vide spareribs

Keuken:

    Sous-vide gegaarde spareribs, afgemaakt in de oven of op de barbecue. Heerlijk mals en zonder kluiven.

    • 25 uur
    • Aantal 3
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel
    Handig voor sous-vide koken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm een grote bak water met je sous-vide apparaat. Stel je waterbad in op een temperatuur van 74 graden.

    2
    Klaar

    Ontvlies de spareribs en smeer elke rib goed in met je favoriete dry-rub. Verpak elke sparerib in een eigen zak en middels een vacuümmachine trek je deze vacuüm. Tip: het is verstandig om elke sparerib nog een keer in een sous-vide-geschikte zak te doen. De botten in de sparerib willen nog wel is voor een gaatje zorgen in de vacuümverpakking.

    3
    Klaar

    Als je waterbad op temperatuur is, leg je de spareribs in het water. Zorg dat de spareribs volledig onder water liggen. Het zakje kun je bevestigen aan de rand van de pan / bak.

    4
    Klaar

    Nu is het wachten, 24 uur lang. Je kunt zonder problemen naar het werk, de stad in of iets anders doen. Het sous-vide apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur op 74 graden blijft.

    5
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    6
    Klaar

    Na 24 uur haal je de spareribs uit het water. Knip de zak open, maar pas op: het is heet. Giet het vocht voorzichtig uit de zak en haal de sparerib voorzichtig uit de zak. Leg deze in een ovenschaal of op een rooster dat straks de oven in kan. De holle kant naar boven.

    7
    Klaar

    Smeer een lekkere hoeveelheid barbecuesaus over je spareribs. Draai hierna de spareribs om zodat de bolle kant naar voren staat en smeer ook deze zijde in met een ruime hoeveelheid barbecuesaus.

    8
    Klaar

    Plaats de ovenschaal of rooster in de oven voor ongeveer een half uur.

    9
    Klaar

    Serveer direct. Eet smakelijk!

    Martijn Spiekman

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Sperziebonen in spek
    volgende
    Gevulde rollade met ui op de barbecue
    vorig
    Sperziebonen in spek
    volgende
    Gevulde rollade met ui op de barbecue