0 0
Sous-vide pulled chicken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
3 stuks / 600 gram Kipfilet
Kurkuma
All-use dry-rub
Materialen
Sous-vide apparatuur
Vacuümmachine

Sous-vide pulled chicken

Keuken:

    Sous-vide gegaarde pulled chicken

    • 130 min
    • Aantal 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Materialen

    Instructies

    Deel

    Het maken van de bekende pulled pork kan enige tijd vereisen. Pulled chicken is heel veel sneller klaar om te pullen. In dit recept gaar ik de kip sous-vide en na 2 uur kun je pullen. En omdat ik niet zo goed kon kiezen tussen de smaak, maken we 2 varianten: met gemalen kurkuma en een all-use dry-rub.

    Als de pulled chicken klaar is, serveer je deze simpelweg op een broodje of lekker in een wrap met wat sla.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de waterbak voor op 64 graden.

    2
    Klaar

    Neem 1 of 2 kipfilets en bestrooi deze met een ruime hoeveelheid kurkuma. Plaats de kipfilet in de vacuümzak en vacuümeer deze.

    3
    Klaar

    Neem de overige kipfilet(s) en bestrooi deze met een ruime hoeveelheid all-use dry-rub. Plaats de kipfilet in een vacuümzak en vacuümeer deze.

    4
    Klaar

    Plaats beide vacuümzakken in de waterbak en stel de timer in op 2 uur.

    5
    Klaar
    2 uur

    Wachten

    Even geduld a.u.b. :-)

    6
    Klaar

    Haal de kipfilets uit de zakken. Vang het vocht op en hou even apart. Leg de kipfilet op een (groot) bord en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Doe dit ook voor de andere (smaak) kipfilet. Als de pulled chicken ietwat droog lijkt, voeg dan wat van het opgevangen vocht toe.

    Martijn Spiekman

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Sous-vide bavette
    volgende
    Stoofpot met rundvlees en bruin bier
    vorig
    Sous-vide bavette
    volgende
    Stoofpot met rundvlees en bruin bier

    Laat een reactie achter