0 0
Stoofpot met rundvlees en bruin bier

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
500 gr tot 1 kilo Runderlappen Ben je een vleeseter? Gebruik dan 1 kilo.
500 gram Winterpeen
3 eetlepels Appelstroop
2 stuks Laurierblaadjes
4 stuks Kruidnagel
2 grote Ui
2 teentjes Knoflook
2 takjes Tijm
250 ml Runderbouillon
1 flesje Bruin bier
100 gram Roomboter
Verdere benodigdheden
Braadpan / stoofpan

Stoofpot met rundvlees en bruin bier

Heerlijke stoofpot met rundvlees, winterpeen, ui, nog een aantal ingredienten en.... bier! Bruin bier.

  • 4 uur 20 minuten
  • Aantal 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Verdere benodigdheden

Instructies

Deel
Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Snipper de ui en snij de winterpenen in kleine rondjes of blokjes.

2
Klaar

Snij de runderlappen in blokjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm groot. Meng deze samen met het bloem, wat zout en beetje peper.

3
Klaar

Verhit de boter in de pan. Frui de uien en knoflook. Voeg de blokjes rundvlees vervolgens toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de rondjes winterpeen, laurierblaadjes, kruidnagel en tijm toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg hierna de eetlepels appelstroop, het bruine bier en runderbouillon toe. Roer dit opnieuw door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Zet hierna het vuur op het zachtst en laat het lekker pruttelen

4
Klaar
+- 4 uur

Wachten...

Terwijl de geuren van deze heerlijke stoofpot langzaam je huis vullen, moet je helaas nu wachten. Over ongeveer 4 uur is het klaar ;-). Vergeet niet om tussentijds wel even te roeren.

5
Klaar

Eet smakelijk!

Martijn Spiekman

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Sous-vide pulled chicken
volgende
Stoofpot kipdijfilet en bruin bier
vorig
Sous-vide pulled chicken
volgende
Stoofpot kipdijfilet en bruin bier

Laat een reactie achter