0 0
Geroosterde ananas met zoetzure krokante kip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
350 gr Kipdijfilet zonder vel, zonder bot/kraakbeen
200 gr Ananas Ong. 2/3 verse ananas
200 gr Patentbloem
1 Ui
1 Rode ui
1 Groene paprika
0,5 theelepel Peper & zout Om de bloem op smaak te maken
Zonnebloemolie Om in te bakken
Marinade
1 theelepel Sesamolie
0,5 theelepel Suiker
0,5 theelepel 5 Chinese kruiden
1 eetlepel Lichte sojasaus
1 Ei
De saus
4 eetlepels Zwarte rijstazijn
2 eetlepels Suiker
1 eetlepel Donkere sojasaus
200 ml Kippenbouillon

Geroosterde ananas met zoetzure krokante kip

Het zoete van de ananas, de kick van de zoetzure saus en een lekkere bite van de krokante kip. 

  • 1 uur 15 min
  • Aantal 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Marinade

  • De saus

Instructies

Deel

Stappen

1
Klaar

Voorbereidingen - stap 1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

2
Klaar

Voorbereidingen - stap 2 - geroosterde ananas

Schil de ananas, snijd in vieren en bewaar de schil. Leg de stukken ananas op een braadslede en rooster ongeveer 15 tot 20 minuten totdat er geroosterde randjes ontstaan. Haal uit de oven en zet opzij.

3
Klaar

Voorbereidingen - stap 3 - de saus

Neem een ruime kookpan en leg hierin de ananasschil, zwarte rijstazijn, suiker, donkere sojasaus en kippenbouillon. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur 15 minuten pruttelen. Breng nog 5 minuten aan de kook en giet af in een schaaltje. Haal de ananasschil er uit.

4
Klaar

Voorbereidingen - stap 4

Snijd de uien en paprika in blokjes. Zet opzij.

5
Klaar

Voorbereidingen - stap 5

Meng de bloem samen met het zout en peper. Snijd de kipdijfilet in gelijk stukken. Let deze in een ruime bak en voeg hier de sesamolie, suiker, 5 chinese kruiden, lichte sojasaus en ei aan toe. Voeg de bloem bij de kip en meng goed door. Wanneer de kip niet meer plakt, is het goed.

6
Klaar

Koken - stap 1

Verwarm een ruime pan met olie of frituurpan naar 170 graden. Bak de kip in ongeveer 4 a 5 minuten goudbruin. Bak niet teveel kip in één keer, omdat de olie dan snel afkoelt. Leg de gebakken kip in een schaal met wat keukenpapier.

7
Klaar

Koken - stap 2

Neem een ruime wok, verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie totdat deze begint te roken. Voeg de uien en paprika toe en bak +- 2 minuten. Voeg de ananas toe, giet de saus over de ananas en breng aan de kook. Voeg de kip toe en hussel goed door elkaar.

8
Klaar

Eet smakelijk!

Martijn Spiekman

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Kaneelbroodje cupcakes
vorig
Kaneelbroodje cupcakes

Laat een reactie achter