-->
  • Home
  • Barbecue
  • Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing
0 0
Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
De kip madras
350 gr Kipdijfilet Ongeveer 4 stuks
2 eetlepels Madras kruidenpasta Gewoon van de supermarkt
2 eetlepels Yoghurt
Flatbread
150 ml Yoghurt
190 gr Zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Olijfolie
Salsa
2 stuks Tomaten
0.5 Komkommer
1 kleine Ui Mag ook een sjalotje of rode ui zijn
Naar smaak Peper
Naar smaak Zout
Yoghurtdressing
4 eetlepels Yoghurt
1 teentje Knoflook
Naar smaak Peterselie
Naar smaak Bieslook

Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing

Een heerlijke knapperig Italiaanse flatbread, van de barbecue, belegd met reepjes kipdijfilet madras. Een topping van salsa en yoghurtdressing.

  • 35 min
  • Aantal 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • De kip madras

  • Flatbread

  • Salsa

  • Yoghurtdressing

Instructies

Deel

Een heerlijke knapperig Italiaanse flatbread, van de barbecue, belegd met reepjes kipdijfilet madras en een topping van salsa & yoghurtdressing. Mooie kleuren, heerlijke frisse en lichtpittige smaak met een lekkere bite én je hebt het zo op tafel.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Steek de barbecue aan. De temperatuur moet zo rond de 200 graden uitkomen.

2
Klaar
2 min

De kip

Meng de madras kruidenpasta met 2 eetlepels yoghurt goed door elkaar. Controleer de kipdijfilet en verwijder eventueel stukjes kraakbeen. Leg kipdijfilet in hele stukken in de marinade. Zorg er voor dat elk stukje kip goed bedekt is met de marinade. Dek af en zet in de koelkast.

3
Klaar

De salsa

Snij de tomaten in kleine blokjes. Doe dit ook met een halve komkommer en een klein uitje. Leg alles in een kommetje. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.

4
Klaar

De yoghurtdressing

Snij de peterselie en bieslook fijn. Doe de eetlepels yoghurt in een kommetje en voeg hier de peterselie en bieslook aan toe. Breng op smaak met een (klein) beetje peper en zout. Dek af en zet ook in de koelkast.

5
Klaar

Flatbread

Neem een ruime kom en meng hierin het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt. Voeg de Italiaanse kruiden toe en meng totdat het deeg niet meer plakt. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol uit in 2 stukken van ongeveer een halve cm dik. Smeer de bovenzijde van het flatbread in met wat olijfolie.

6
Klaar

Wanneer de barbecue op temperatuur is, leg je hier de kipdijfilet op en het flatbread met de ingesmeerde zijde op het rooster. Smeer dan bovenzijde van het flatbread in met olijfolie. Na 4 á 5 minuten keer je het flatbread om en gril nog 4 a 5 minuten totdat het flatbread knapperig en goudbruin is. De kipdijfilet mag van de barbecue als deze een kerntemperatuur van 70 graden heeft gehaald.

7
Klaar

Trancheer de kipdijfilet en maak het flatbread op. Verdeel de reepjes kipdijfilet over het flatbread en garneer met de salsa en yoghurtdressing.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Spinazie, pasta pesto en zalm
volgende
Italiaanse stoofpot
vorig
Spinazie, pasta pesto en zalm
volgende
Italiaanse stoofpot

Laat een reactie achter