0 0
Spaghetti a la Susan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
175 gram Spaghetti Flinker eter? Gebruik dan wat meer spaghetti
225 gram Verse pastasaus pomodori-basilicum In ieder geval te koop bij Albert Heijn
75 gram Chorizo
5 Tomaten
250 gram Mozzarella bolletjes Of gebruik gewone mozzarella en pluk hier stukjes van
320 gram Kipstuckjes van de Vegatarische slager, of vervang door kipdijfilet/kipfilet.
om in te bakken Olijfolie

Spaghetti a la Susan

  • Aantal 3
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

Deel

Mijn vriendin kwam een paar weken geleden met een recept dat lijkt op de klassieke spaghetti pomodoro, maar dan nét even anders. Een erg snel, simpel en gewoon lekker gerecht. En je kunt het recept heel eenvoudig geschikt maken als vegetarische maaltijd en/of koolhydraatarm(er) recept (en daar ben ik fan van).

Vegetarische variant:
Vervang de kipstukjes door vegetarische kipstukjes en vervang de chorizo door bijv. Spaanse worst van de Vegetarische slager.

Koolhydraatarme variant:
Vervang de spaghetti door 400 gram courgette spaghetti. In plaats van het koken van de spaghetti wok je de courgette spaghetti een paar minuten met een beetje olijfolie. Het vocht dat hierbij vrij komt, giet je af.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Neem een ruime pan en breng hierin een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snufje zout toe. Snij de tomaten in partjes en de chorizo in kleine blokjes. Laat de mozzarella balletjes uitlekken.

2
Klaar

Kook de spaghetti 7 tot 9 minuten.

3
Klaar

Neem een ruime wokpan/hapjespan en verwarm een goede scheut olijfolie. Bak de kipstuckjes en chorizo hierin bruin/gaar.

4
Klaar

Voeg de tomatenpartjes toe en bak 2 a 3 minuten mee. Voeg hierna de mozzarella bolletjes toe en bak deze ook 2 a 3 minuten mee, totdat de mozzarella begint te smelten maar niet helemaal gesmolten is.

5
Klaar

Giet de spaghetti af en roer deze goed door de saus.

6
Klaar

Eet smakelijk!

Martijn Spiekman

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Banaan havermout cupcakes met chocolade topping
volgende
Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus
vorig
Banaan havermout cupcakes met chocolade topping
volgende
Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus

Laat een reactie achter