-->
0 0
Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
2 Iberico spareribs
200 ml Ketjap Manis
4 eetlepels Bruine suiker
100 ml Honing
2 kuipjes/blikjes Tomatenpuree
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 theelepel Kaneel poedervorm
1 theelepel Zwarte peper gemalen
4 teentjes Knoflook
1 Ui
1 scheut Whiskey
1 eetlepel Olijfolie

Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs

Iberico spareribs sous-vide gegaard, voorzien van een heerlijke marinade

  • 24 uur 30 min
  • Aantal 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

Deel

Eerder al lekkere Iberico spareribs uit de oven, nu Iberico spareribs sous-vide gegaard voor 24 uur. Vacuumverpakt met een heerlijke marinade die al die tijd heeft om lekker in het vlees te trekken. En om voor een krokant jasje te zorgen, nog even in de oven. Al kun je dat natuurlijk altijd ook op de barbecue doen.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Vul de sous-vide bak met water en stel de temperatuur in op 74 graden.

2
Klaar

Verwarm een koekenpan en olijfolie. Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de knoflook en bak deze een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de whiskey en spareribs, toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat een paar minuten doorpruttelen totdat de marinade dikker begint te worden. Voeg een scheut whiskey toe en roer goed door.

3
Klaar

Ontvlies de spareribs. Afhankelijk van de grootte van je sous-vide bak, snij je de spareribs door de helft. Elke, halve, sparerib gaat straks in zijn eigen vacuumzak met marinade.

4
Klaar

Neem 4 vacuumzakken en leg elke sparerib in een zak. Voeg aan elke zak ongeveer 3 grote eetlepels van de marinade toe. Als je marinade over hebt, verdeel dit dan over de zakken. Wrijf de marinade goed door de zak over de spareribs en trek dan vacuum.

5
Klaar
24 uur

Leg de zakken spareribs in het waterbad en stel de timer in op 24 uur.

6
Klaar

Na 24 uur haal je de zakken uit het water. Knip ze voorzichtig open en laat het merendeel van het vocht/marinade er uit lopen.

7
Klaar

Verwarm de oven voor op 200 graden.

8
Klaar

Neem een bakblik, met bakpapier, en leg hier de spareribs op. Wees voorzichtig: de spareribs zijn erg warm en al erg mals. Bak de spareribs nog 20 minuten in de oven voor een krokant laagje.

9
Klaar

Eet smakelijk!

PS: op de foto's lijken de spareribs erg donker en verbrand. Dit komt door de donkere kleur van de marinade.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel
volgende
Pisang Goreng – gebakken banaan
vorig
Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel
volgende
Pisang Goreng – gebakken banaan

Laat een reactie achter