-->
  • Home
  • Bakken
  • Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel
0 0
Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
Cupcakes
40 gram Kokosmeel
20 gram Cacaopoeder
80 ml Honing
60 ml Kokosolie
4 Eieren
een snufje Zout
1 theelepel Baksoda
1 theelepel Vanille aroma Optioneel
Gezouten karamel
10 Dadels
120 ml Amandelmelk
een snufje Zout
Apparatuur
Staafmixer

Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel

Gezonde kokosmeel-chocolade cupcakes met een gezouten karamel van dadels

  • 50 min
  • Aantal 8
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Cupcakes

  • Gezouten karamel

  • Apparatuur

Instructies

Deel

Eerder maakte ik al kokoscake met chocolade en kokoscake met appel. Beide erg lekker en nog gezond ook. Beide recepten worden nog steeds vaak bekeken en daarom een nieuw, gezond en lekker recept: cupcakes van kokosmeel, met chocolade en een topping van gezouten dadel karamel. Super makkelijk, lekker én gezond.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2
Klaar

Meng de kokosmeel, cacaopoeder, zout en baksoda voor de cupcakes in een schaal. Smelt in een andere schaal de kokosolie en voeg hier de honing, eieren, vanille aroma aan toe. Meng beide goed door en voeg dan samen. Mix met een mixer/keukenmachine de cupcakemix een aantal minuten goed door elkaar. De gehele mix blijft blijft aardig nat, dat is geen probleem.

3
Klaar

Neem een ruime eetlepel van de mix en vul hiermee een cupcake vormpje. Mocht je papieren cupcake vormpjes gebruiken, vul de vormpjes dan voor +- de helft. Mocht je er meer in doen, tot net onder de rand, dan heb je de kans dat de cupcake geen mooie cupcake vorm krijgt maar dat deze wat platter wordt doordat het papieren vormpje het gewicht van de mix niet goed kan ondersteunen.

4
Klaar
19 minuten

Zet de gevulde cupcake vormpjes in de oven, ongeveer 18 a 20 minuten op 175 graden. Ze zijn klaar als je een satéprikker in de cupcake kunt steken en deze schoon/droog er uit kunt halen.

5
Klaar

Terwijl de cupcakes in de oven zitten, kun je de gezouten dadel karamel maken. Snij de dadels door de helft en verwijder de pitten.

6
Klaar

Doe de amandelmelk, dadels en een snuf zout in een lange beker en ga met de staafmixer hier net zo lang doorheen totdat er een mooie, stroperige substantie ontstaat.

7
Klaar

Haal de cupcakes uit de oven wanneer ze klaar zijn en laat ze dan afkoelen. Versier hierna de cupcakes met de gezouten dadel karamel. Overgebleven karamel kun je, luchtdicht, een week bewaren in de koelkast.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Gevulde maminha met broccoli en roomsaus
volgende
Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs
vorig
Gevulde maminha met broccoli en roomsaus
volgende
Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs

Laat een reactie achter