0 0
Heerlijke Boston cream donuts

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
Voor het donutbeslag
500 gr Bloem
10 gr Zout
12 gr Gist
75 gr Roomboter op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
60 gr Suiker
225 ml Melk op kamertemperatuur
Voor de custardpudding
65 gr Custardpoeder
65 gr Suiker
1 liter Melk
Voor de chocoladetopping
150 gr Chocolade
Apparatuur
7 cm Uitsteekrondje
Deegroller
genoeg om in te bakken Zonnebloemolie
Spuitzak of garneerspuit

Heerlijke Boston cream donuts

Boston cream donuts. Heerlijke donuts gevuld met custard pudding en een chocoladetopping.

  • Aantal 11
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Voor het donutbeslag

  • Voor de custardpudding

  • Voor de chocoladetopping

  • Apparatuur

Instructies

Deel

Het vereist even wat voorbereiding en werk, maar het is het waard: zelfgemaakte donuts. En niet zomaar donuts: boston cream donuts. Een Boston cream donut is gevuld met vla en heeft een topping van chocolade. Wij gaan hem maken met een vulling van custard pudding. De chocolade smelten we au-bain-marie en alles komt samen tot een heerlijke donut.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar
15 min

Custard pudding

Meng de custardpoeder met de suiker. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg 6 eetlepels melk toe aan de custard-suiker-mix en roer door. Als het een glad papje is geworden giet je dit bij de rest van de melk. Breng het aan de kook en laat, al roerende, 3 minuten doorkoken. Neem een cakevorm en spoel deze met koud water af. Giet de custard in de vorm en laat afkoelen. Als deze na +- half uur is afgekoeld plaats hem dan in de koelkast.

2
Klaar

Donutdeegmix

Belangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Breng alle ingrediënten in een kom en roer door. Kneed tot een soepel deeg. Dit kan ongeveer 10 minuten duren, maar afhankelijk van je eigen kracht kan dit sneller/langzamer gaan. Leg het soepele deeg in een kom en zet op een warme plaats, bijv. in de oven en warm deze op tot 30 graden. Laat dit een uur rijzen.

3
Klaar

Besprenkel je werkblad met wat bloem en neem het deeg uit de kom. Vouw een paar keer dubbel en rol met de deegrol uit tot een deeg van ongeveer 1 cm dik. Gebruik het uitsteekrondje om mooie rondjes te maken. Het deeg wat je elke keer over hebt, kun je opnieuw uitrollen. Leg de deegrondjes op een met bakpapier bekleed bakblik en leg een half uur in de oven (eventueel oven op 30 graden verwarmen).

4
Klaar

Neem een (ruime) pan en vul deze met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie. Verwarm de olie tot 180 graden. Gebruik eventueel een kernthermometer om de temperatuur tijdens het bakken van de donuts in de gaten te houden.

5
Klaar

Leg 3 rondjes voorzichtig in de olie en bak per zijde ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat ze goed uitlekken en afkoelen op een rooster.

6
Klaar

Als de donuts zijn afgekoeld kun je ze vullen met de custard pudding. Vul de garneerspuit/spuitzak met de custardpudding en vul de donuts.

7
Klaar

Zet een pan(netje) water op en plaats hier boven een schaal (hittebestendig). Breek de chocolade en leg deze in de schaal. Zodra de chocolade begint te smelten, roer je het langzaam door. Als alle chocolade gesmolten is, neem je een donut en dip je deze in de chocolade. Tip: dip de kant waarin je net de custardpudding hebt gevuld. Dan zie je dat gaatje niet meer. Laat de chocolade uitharden voordat je ze gaat eten.

Martijn Spiekman

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Zeeuws Spek / bacon / ontbijtspek
volgende
Spinazie, pasta pesto en zalm
vorig
Zeeuws Spek / bacon / ontbijtspek
volgende
Spinazie, pasta pesto en zalm

2 reacties Hide Comments

Laat een reactie achter