-->
0 0
Kaneelbroodje cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
Voor het deeg
300 gr Bloem
100 ml Melk
100 gr Roomboter ongezouten
1 Ei medium
25 gr Suiker
7 gr Gist
5 gr Zout
De vulling
75 Roomboter ongezouten
125 gr Bruine suiker
1 eetlepel Kaneel
Voor de glans
1 eetlepel Melk
1 Ei

Kaneelbroodje cupcakes

  • 2 uur 20 minuten
  • Aantal 12
  • Makkelijk

Ingrediënten

  • Voor het deeg

  • De vulling

  • Voor de glans

Instructies

Deel

Kaneelbroodjes, ik ben er dol op. Als ik ze zie liggen bij de lokale Lidl, dan gaan ze al-tijd mee. En dat terwijl ze eigenlijk ook heel eenvoudig zelf te maken zijn. Recent kwam ik een recept tegen van Richard Bertinet: kaneelbroodjes maar dan als cupcake. Daar hou ik van!

Deze kaneelbroodjes-cupcakes zijn zo klaar, maar het deeg heeft wel enige tijd nodig om te reizen. Nadat de cupcakes zijn afgekoeld, kun je ze een aantal dagen in een afgesloten bakje bewaren.

PS: warm zijn ze het allerlekkerste!

Stappen

1
Klaar

Voeg de melk en het bloem samen in een schaal. Voeg de suiker, zout en gist toe aan het mix. Meng dit ongeveer 10 tot 12 minuten totdat er een geheel vormt.

2
Klaar
45 min

Zet het deeg afgedekt weg op een warme plek, bijv. in de oven op 30 graden. Laat dit +- 45 minuten staan of totdat het deeg verdubbeld is qua omvang.

3
Klaar

Meng de bruine suiker en boter samen tot een geheel. Voeg de kaneel dan toe. Zet de vulling aan de kant, totdat het deeg klaar is. Belangrijk: bewaar de vulling op kamertemperatuur, zodat je dit straks kunt uitsmeren.

4
Klaar

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een formaat van +- 50 cm bij 30 cm. Smeer de vulling hier over uit en vouw een derde van het deeg naar binnen, gevolgd door nog een derde. Snij beide zijkanten af zodat het geheel recht is. Rol met een deegroller zachtjes het deeg uit en verdeel dan in 12 stukken.

5
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6
Klaar

Snij elk stuk deeg in op 2 plekken. Vlecht/vouw het deeg en rol op. Vet het cupcakebakblik in met wat boter of bakspray. Gebruik je cupcakevormpjes, dan is dit niet nodig.

7
Klaar

Neem een ei en eetlepel melk en klop dit los tot een geheel. Smeer elk kaneelbroodcupcakeje in. Laat de cupcakes nog +- 1 uur afgedekt rijzen op een warme plek (bijv. oven op 30 graden).

8
Klaar

Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar. Haal ze hierna uit het cupcakebakblik en laat ze afkoelen.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus
volgende
Geroosterde ananas met zoetzure krokante kip
vorig
Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus
volgende
Geroosterde ananas met zoetzure krokante kip

Laat een reactie achter