-->
0 0
Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
4 Paprika
320 gram Kipstuckjes van de Vegetarische slager
200 gram Crème fraîche
100 gram Witte kaas
2,5 theelepel Curry madras kruiden
1 stuk Bosui
1 stuk Rode peper
250 a 300 ml Water

Gevulde paprika met (vegetarische) kipstuckjes & madras saus

  • 45 min
  • Aantal 2
  • Makkelijk

Ingrediënten

Instructies

Deel

Wij zijn hier dol op de madras smaak en je kunt het in veel recepten gebruiken. Denk bijv. aan kip madras met gele rijst en ananas of een goed gevulde paprika. Deze gevulde paprika met (vegatarische) kipstuckjes is met de madras kruidenmix al heerlijk van smaak. Omdat ik graag wat pittiger eet, gebruik ik een rode peper als garnering op mijn gevulde paprika’s. Van mijn vriendin hoeft het niet zo pittig en bij haar blijft de rode peper dan ook achterwege.

Mocht jij/jullie allemaal van pittige eten houden, dan kun je de rode peper ook in ringen snijden en meebakken bij de kipstuckjes in plaats van de rode peper als garnering.

Het recept gaat er vanuit dat je de gevulde paprika’s als volledige maaltijd gaat eten en daarom reken ik 2 paprika’s per persoon. Je kunt de gevulde paprika ook combineren met bijv. rijst. Je zou dan één gevulde paprika per persoon kunnen gebruiken.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2
Klaar

Wok de kipstukjes, met 1 theelepel curry madras kruidenmix, op hoog vuur bruin. Snij het topje van de paprika af en haal de kern er uit, snij de witte kaas in (kleine) blokjes & snij de bosui en rode peper in ringen.

3
Klaar

Zet het vuur middelhoog en voeg de crème fraîche, het water en de rest van de curry madras kruiden toe. Roer rustig door totdat de saus indikt.

4
Klaar

Vul elke lege paprika met 3 a 4 witte kaas blokjes. Neem een ruimte eetlepel van de kipstuckjes & saus en vul de paprika. Leg nog 2 a 3 witte kaas blokjes op de saus en vul de paprika met nog een eetlepel van de saus. Garneer de paprika met de bosui en eventueel rode peper.

5
Klaar

Bak de gevulde paprika ongeveer 25 tot 30 minuten op 175 graden in de oven.

6
Klaar

Eet smakelijk!

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Spaghetti a la Susan
volgende
Kaneelbroodje cupcakes
vorig
Spaghetti a la Susan
volgende
Kaneelbroodje cupcakes

Laat een reactie achter