-->
0 0
Gevulde maminha met broccoli en roomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
1 tot 1,5 KG Maminha
250 a 300 gram Spekjes
1 Ui
1 bol Mozzarella
1 stuk / 500 gram Broccoli
1 zakje Roomsaus Niet te moeilijk, gewoon uit een pakje
6 stuks Cocktail prikkers

Gevulde maminha met broccoli en roomsaus

Een onbekend maar zo lekker stuk rundvlees: de maminha. Gevuld met spekjes, ui en mozzarella, geserveerd met broccoli en een roomsaus

  • 1 uur 20 min
  • Aantal 3
  • Makkelijk

Ingrediënten

Instructies

Deel

Maminha is vrij onbekend in Nederland, terwijl dit heerlijke stuk vlees in Brazilië een van de meest geliefde stukken vlees is. Het stuk vlees is afkomstig van het rund en wordt gesneden van het gedeelte dat boven de achterpoten zit. In Nederland wordt dit stuk vlees ook wel ezel, omdat het een makkelijk te bereiden stuk vlees is dat zelfs een ezel het nog kan bereiden. Al vind ik Maminha toch wat lekkerder klinken.

Maminha kun je op verschillende wijzen bereiden: in de oven, (grill) pan, barbecue en sous-vide. Je kunt het vlees simpelweg bereiden met een beetje peper en zout, of juist injecteren met een lekkere mix of, zoals dit recept, vullen met een mix van ui, spekreepjes en mozzarella. Het recept is variant op het recept van BBQuality, waar ze de maminha vullen met spekblokjes, babybel en chimichurri,

De gevulde maminha wordt geserveerd met gekookte broccoli en roomsaus.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Klaar
10 minuten

Snipper de ui. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes en ui tegelijkertijd mooi bruin en krokant. Giet het overtollige vet af en zet de spekjes met ui opzij en laat afkoelen.

3
Klaar

Trim, waar nodig, de maminha. Grote stukken vet en het zilvervlies snij je weg. Als je de maminha low & slow op de barbecue bereidt, dan kun je wat meer vet laten zitten. We bereiden de maminha in de oven relatief snel, waardoor niet al het vet zou kunnen smelten. Daarom trimmen we dit nu weg.

4
Klaar

Maak een inkeping aan de dikke zijde van de maminha en snij steeds iets dieper, maar blijf weg van de randen. Van de maminha maak je een soort zak, zodat we die straks kunnen vullen. Blijf ongeveer 1,5 tot 2 centimeter van de rand af.

5
Klaar

Snij de mozzarella in blokjes en meng deze met de spekjes en ui. Vul de maminha met de mix en maak deze dicht met de cocktail prikkers.

6
Klaar

Leg de maminha in het midden van de oven. Met behulp van een kernthermometer kun je straks controleren of de maminha op de gewenste temperatuur is. Bij een kerntemperatuur van 54 graden is de maminha medium rare. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

7
Klaar

20 minuten voordat de maminha klaar is, snij je de broccoli in roosjes en kook je deze 8 minuten. Maak de roomsaus volgens de instructie op het pakje.

8
Klaar

Haal de maminha uit de oven na +- 45 minuten of wanneer deze de gewenste temperatuur heeft bereikt. Laat de maminha 10 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

9
Klaar

Snij de maminha in plakken van +- 1 cm dik en serveer met de broccoli en roomsaus. Eet smakelijk!

Martijn Spiekman

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Iberico spareribs uit de oven
volgende
Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel
vorig
Iberico spareribs uit de oven
volgende
Kokosmeel chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel

2 reacties Hide Comments

Laat een reactie achter