-->
0 0
Kokoscake met chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

50 gram Kokosmeel
60 ml Kokosmelk
4 Eieren
1 theelepel Bakpoeder
2 theelepels Citroensap
snufje Zout
2 eetlepels Cacaopoeder
25 gram Chocolade

Kokoscake met chocolade

Cake van kokosmeel, kokosmelk, eieren en chocolade. Super makkelijk. Super lekker. Super verantwoord!

  • 45
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

Deel

Een cake met kokosmeel en kokosmelk als basis. In dit recept voegen we, iets minder verantwoord, chocolade toe. Makkelijk te maken met een heerlijke structuur. Je kunt de chocolade ook vervangen door bijvoorbeeld een appel of peer.

Mocht je nog wat chocolade over hebben, dan kun je de chocolade ook laten smelten en dit, als de cake klaar is, over de cake gieten en uitsmeren. Een mooie finishing touch.

PS: als je deze cake lekker vind, probeer dan ook eens de kokosmeel-chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakevorm en bedek deze met bakpapier.

2
Klaar

Scheid het eiwit van het eigeel. Doe het eiwit in een beslagkom en klop dit stijf.

3
Klaar

Laat de mixer op een lage stand doorgaan en voeg stuk voor stuk het eigeel toe. Doe dit 1 per keer en wacht dan even totdat het eigeel goed is opgenomen.

4
Klaar

Voeg beetje bij beetje de kokosmeel, kokosmelk, bakpoeder, citroensap, cacaopoeder en een snuf zout toe.

5
Klaar

Hak de chocolade in kleine blokjes/stukjes en voeg deze ook toe aan de mix. Laat dit nog even goed doorroeren.

6
Klaar

Vul het cakeblik met de cakemix en verdeel goed. Tik met de cakevorm een paar keer (hard) op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.

7
Klaar

Plaats het cakeblik voor 30 minuten in de oven. Na ongeveer 25 minuten kun je met een sateprikker controleren of de cake gaar is. Als de sateprikker er droog uitkomt, is je cake klaar! Laat deze dan nog even afkoelen en snijd in plakjes.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Pannenkoeken van kokosmeel
volgende
Broccoli ovenschotel met hamblokjes en kaas
vorig
Pannenkoeken van kokosmeel
volgende
Broccoli ovenschotel met hamblokjes en kaas