Ingrediënten
-
50 gram Kokosmeel
-
60 ml Kokosmelk
-
4 Eieren
-
1 theelepel Bakpoeder
-
2 theelepels Citroensap
-
snufje Zout
-
2 eetlepels Cacaopoeder
-
25 gram Chocolade
Instructies
Een cake met kokosmeel en kokosmelk als basis. In dit recept voegen we, iets minder verantwoord, chocolade toe. Makkelijk te maken met een heerlijke structuur. Je kunt de chocolade ook vervangen door bijvoorbeeld een appel of peer.
Mocht je nog wat chocolade over hebben, dan kun je de chocolade ook laten smelten en dit, als de cake klaar is, over de cake gieten en uitsmeren. Een mooie finishing touch.
PS: als je deze cake lekker vind, probeer dan ook eens de kokosmeel-chocolade cupcakes met gezouten dadel karamel
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakevorm en bedek deze met bakpapier. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Laat de mixer op een lage stand doorgaan en voeg stuk voor stuk het eigeel toe. Doe dit 1 per keer en wacht dan even totdat het eigeel goed is opgenomen. |
4
Klaar
|
Voeg beetje bij beetje de kokosmeel, kokosmelk, bakpoeder, citroensap, cacaopoeder en een snuf zout toe. |
5
Klaar
|
Hak de chocolade in kleine blokjes/stukjes en voeg deze ook toe aan de mix. Laat dit nog even goed doorroeren. |
6
Klaar
|
Vul het cakeblik met de cakemix en verdeel goed. Tik met de cakevorm een paar keer (hard) op het aanrecht zodat eventuele luchtbellen verdwijnen. |
7
Klaar
|