-->
0 0
Pannenkoeken van kokosmeel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
70 gram Kokosmeel
6 Eieren formaat M
2 Banaan Bij voorkeur een rijpe banaan
40 gram Kokosolie Voor in het beslag
Kokosolie Om in te bakken
200 ml Kokosmelk

Pannenkoeken van kokosmeel

Keuken:

    Pannenkoeken van kokosmeel. Koolhydraatarm en een super alternatief voor de gewone pannenkoek.

    • 20
    • Aantal 6
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel

    Kokosmeel. Je kunt er van alles mee maken en is een stuk gezonder dan andere meelsoorten. Zo is kokosmeel van nature al zoet zonder dat er suiker in zit, vol vezels, bevat het geen gluten en heel weinig koolhydraten. Kokosmeel is te gebruiken in veel producten, maar heeft wel de neiging om veel meer vocht op te nemen dan andere meelsoorten. Je zult in veel gerechten dan ook meer vocht (maar ook bijv. eieren) moeten gebruiken en minder meel. Een goede richtlijn is om een kwart kokosmeel te gebruiken t.o.v. de normale meelsoort die in het recept gebruikt wordt.

    En van kokosmeel kun je natuurlijk ook pannenkoeken maken. Met dit recept kun je ongeveer 6 pannenkoeken maken. Als je de pannenkoeken iets dunner weet te maken, dan kun je er mogelijk 7 of 8 pannenkoeken uit halen. De kokospannenkoeken vullen wel enorm. Als je met normaal pannenkoekenbeslag 4 pannenkoeken eet, is de kans groot dat je met dit recept al aan 2 pannenkoeken genoeg hebt.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Neem een ruime kom en zeef het kokosmeel hier in. Het zeven is nodig om klonten te voorkomen. Voeg de kokosmelk, eieren en de banaan toe. Meng dit goed door tot het een stevig beslag vormt. Het beslag in dit recept hoort stevig te zijn.

    2
    Klaar

    Verwarm een koekenpan en doe er een beetje kokosolie of olijfolie in. Neem een kleine soeplepel/grote eetlepel pannenkoekbeslag en bestrijk dit uit in de pan. Doordat het beslag wat dikker is in vergelijking met een normale pannenkoek, zul je niet een perfect ronde pannenkoek krijgen.

    3
    Klaar

    Bak de pannenkoek aan beide zijde bruin op een middelhoog vuur.

    4
    Klaar

    Eet smakelijk! Tip: met chocoladepasta zijn ze erg lekker.

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Eiermie, roerbakgroenten, gehakt en 5 Chinese kruiden
    volgende
    Kokoscake met chocolade
    vorig
    Eiermie, roerbakgroenten, gehakt en 5 Chinese kruiden
    volgende
    Kokoscake met chocolade