-->
0 0
Chocoladebrownie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
250 gram Chocolade 70% cacao
250 gram Roomboter ongezouten
250 gram Lichte bastard suiker
2 eetlepels Zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels Cacaopoeder

Chocoladebrownie

Keuken:

    Een zelfgemaakte chocoladebrownie; een recept van Jamie Oliver

    • 50 min
    • Aantal 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel
    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 180ºC

    2
    Klaar

    Bedek de bakvorm met bakpapier

    3
    Klaar

    Breng een pan water aan de kook & zet een (glazen) schaal in de pan, boven het water

    4
    Klaar

    Snij de chocolade in kleinere stukken en leg deze in de schaal

    5
    Klaar

    Voeg de boter in stukken toe aan de schaal met chocolade

    6
    Klaar

    Voeg klein beetje zout toe aan de chocolade mix

    7
    Klaar

    Roer regelmatig totdat het een mooie glanzende mix is en haal pan van het vuur. Laat de chocolademix afkoelen

    8
    Klaar

    Klots de eieren met suiker in een schaal tot een luchtig beslag

    9
    Klaar

    Voeg het bakmeel, via een zeef, toe aan de eieren en suiker.

    10
    Klaar

    Doe dit ook voor met de cacaopoeder.

    11
    Klaar

    Voeg de chocolademix toe aan de eieren en roer dit door elkaar.

    12
    Klaar

    Plaats de mix in de bakvorm en zet deze in de oven voor 25 tot 30 minuten.

    13
    Klaar

    Haal de brownie uit de bakvorm en laat nog 15 minuten afkoelen

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Barbecuesaus
    volgende
    Zoete aardappelfriet
    vorig
    Barbecuesaus
    volgende
    Zoete aardappelfriet