-->
0 0
Zelfgebakken eiwitbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
250 gram Eiwitbrood mix In dit recept gebruik het eiwitbrood mix van Body & Fit shop
210 ml Water

Zelfgebakken eiwitbrood

Keuken:

    Eiwitbrood: lekker, makkelijk en verantwoord. Eiwitbrood bevat namelijk 63% minder koolhydraten dan een meergranen broodmix.

    • 3 uur 5 min
    • Aantal 1
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel

    Bij dit zelfgebakken eiwitbrood maak ik gebruik van een broodbakmachine en een kant-en-klare eiwitbrood mix van Body & Fit shop, waar je 4 broden mee kunt maken (a +- 400 gram p/s wanneer ze gebakken zijn). Mocht je niet over een broodbakmachine beschikken, dan kun je dit brood natuurlijk ook gewoon in de oven bakken. De instructies zijn dan:

    1. Plaats de 250 gram eiwitbrood mix en 210 ml water in een kom. Kneed goed door.
    2. Plaats de eiwitbrood mix in een bakvorm en laat 45 minuten op kamertemperatuur rusten
    3. Bak het brood in de oven op 190 graden voor circa 60 minuten.
    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Doe de 250 gram eiwitbrood mix en 210 ml water in de bak van de broodbakmachine.

    2
    Klaar

    Stel de broodbakmachine in voor een klein brood en het meergranenprogramma.

    3
    Klaar

    Als het brood klaar is, laat het dan even afkoelen op een rooster waarbij er ook lucht aan de onderkant kan doorstromen. Snijdt het brood nu in sneetjes.

    Martijn Spiekman

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Vanille-ijs, lava cake en stoofpeertjes
    volgende
    Tagliatelle met spekjes & Boursin, op een bedje van Rucola
    vorig
    Vanille-ijs, lava cake en stoofpeertjes
    volgende
    Tagliatelle met spekjes & Boursin, op een bedje van Rucola