1 0
Havermoutbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
300 gr Havermout
4 (m) Eieren
2 Bananen Gerijpte banenen
80 gr Pompoenpitten
2 eetlepels Gebroken lijnzaad
2 theelepels Kaneel
2 theelepels Bakpoeder
Kokosolie Om het bakblik mee in te vetten

Havermoutbrood

Keuken:

    Havermoutbrood is heerlijk & gezond.

    • 45 min
    • Aantal 16
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel

    Een brood van havermout. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord of over nagedacht, maar een brood van havermout blijkt best lekker te zijn! Net als bijv. de kokoscakee met appel of kokoscake met chocolade kun je met havermoutbrood eindeloos variëren: gebruik i.p.v. bananen bijv. appels. Of voeg i.p.v. pompoenpitten andere noten toe.

    En los van de variatie: het is nog gezond ook! Havermout bevat namelijk gezonde vezels, weinig calorieën (ongeveer 350 per 100 gram) en goede voedingsstoffen, zoals vitamine B1 en magnesium. Persoonlijk vind ik deze 2 eigenschappen wel het fijnst: je ervaart lang een verzadigd gevoel én het bevat langzame koolhydraten. Hierdoor heb ik niet zo snel weer trek en voorkom je een energiepiek (en daarna een dip).

    Het maken van dit havermoutbrood is ook niet ingewikkeld: je mengt alles goed door elkaar, leg je beslag in een cake- of broodvorm en bak het in ongeveer 35 minuten goudbruin. Even af laten koelen, snijden en klaar!

    Je kunt het havermoutbrood trouwens als tussendoortje nemen (bijv. een plakje in de ochtend), maar je kunt het ook prima als lunch eten met bijv. pindakaas of een gekookt eitje.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verzamel de ingrediënten en verwarm de oven voor op 180 graden.

    2
    Klaar

    Prik met een vork de bananen in een mengkom fijn totdat het een smeuïge puree is geworden.

    3
    Klaar

    Voeg de rest van de ingrediënten toe, maar hou een klein handje pompoenpitten achter. Roer dit goed door elkaar of laat de keukenmachine dit een paar minuten goed doormengen.

    4
    Klaar

    Neem een cake- of broodvorm en vet dit in met een beetje kokosolie. Voeg nu het mengsel toe en verdeel dit evenredig over de bakvorm. Verdeel nu de overige pompoenpitten over het beslag. Bak het havermoutbrood in ongeveer 35 minuten goudbruin.

    5
    Klaar

    Laat het brood 15 minuten afkoelen en snij aan. Het brood kun je afgesloten een paar dagen bewaren, of vries het in zodat je er later ook nog van kan genieten.

    Martijn Spiekman

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis
    volgende
    Havermout cupcakes met appel en rozijnen
    vorig
    Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis
    volgende
    Havermout cupcakes met appel en rozijnen

    Laat een reactie achter