Ingrediënten
-
Voor het donutbeslag
-
500 gr Bloem
-
10 gr Zout
-
12 gr Gist
-
75 gr Roomboterop kamertemperatuur
-
2 Eierenop kamertemperatuur
-
60 gr Suiker
-
225 ml Melkop kamertemperatuur
-
Voor de custardpudding
-
65 gr Custardpoeder
-
65 gr Suiker
-
1 liter Melk
-
Voor de chocoladetopping
-
150 gr Chocolade
-
Apparatuur
-
7 cm Uitsteekrondje
-
Deegroller
-
genoeg om in te bakken Zonnebloemolie
-
Spuitzakof garneerspuit
Instructies
Het vereist even wat voorbereiding en werk, maar het is het waard: zelfgemaakte donuts. En niet zomaar donuts: boston cream donuts. Een Boston cream donut is gevuld met vla en heeft een topping van chocolade. Wij gaan hem maken met een vulling van custard pudding. De chocolade smelten we au-bain-marie en alles komt samen tot een heerlijke donut.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
15 min
|
Custard puddingMeng de custardpoeder met de suiker. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg 6 eetlepels melk toe aan de custard-suiker-mix en roer door. Als het een glad papje is geworden giet je dit bij de rest van de melk. Breng het aan de kook en laat, al roerende, 3 minuten doorkoken. Neem een cakevorm en spoel deze met koud water af. Giet de custard in de vorm en laat afkoelen. Als deze na +- half uur is afgekoeld plaats hem dan in de koelkast. |
2
Klaar
|
DonutdeegmixBelangrijk is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Breng alle ingrediënten in een kom en roer door. Kneed tot een soepel deeg. Dit kan ongeveer 10 minuten duren, maar afhankelijk van je eigen kracht kan dit sneller/langzamer gaan. Leg het soepele deeg in een kom en zet op een warme plaats, bijv. in de oven en warm deze op tot 30 graden. Laat dit een uur rijzen. |
3
Klaar
|
Besprenkel je werkblad met wat bloem en neem het deeg uit de kom. Vouw een paar keer dubbel en rol met de deegrol uit tot een deeg van ongeveer 1 cm dik. Gebruik het uitsteekrondje om mooie rondjes te maken. Het deeg wat je elke keer over hebt, kun je opnieuw uitrollen. Leg de deegrondjes op een met bakpapier bekleed bakblik en leg een half uur in de oven (eventueel oven op 30 graden verwarmen). |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
Zet een pan(netje) water op en plaats hier boven een schaal (hittebestendig). Breek de chocolade en leg deze in de schaal. Zodra de chocolade begint te smelten, roer je het langzaam door. Als alle chocolade gesmolten is, neem je een donut en dip je deze in de chocolade. Tip: dip de kant waarin je net de custardpudding hebt gevuld. Dan zie je dat gaatje niet meer. Laat de chocolade uitharden voordat je ze gaat eten. |
2 reacties Hide Comments
Is de vulling het zelfde als Zwitserse room?
In dit recept gebruik ik custerdpudding/room. Dat is wat anders dan Zwitserse room. Je zou de donuts wel met Zwitserse room kunnen vullen, als je dat lekker(der) vindt.