Ingrediënten
-
250 gram Gehakt80/20 verhouding
-
1 Knoflookteentje
-
2 Ui
-
1 eetlepel Worcestershiresausof sojasaus met paar druppels Tabasco
-
1 Komkommer
-
3 Tomaat
-
2 Ei
-
4 eetlepels Barbecuesaus
-
2 Cheddar kaas
-
1 krop Sla
-
Olijfolie
-
2 Italiaanse bol
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Steek de barbecue aan. We willen een temperatuur van +- 250 graden, met daarbij een directe en indirecte zone |
2
Klaar
|
Snijdt de ui en knoflook fijn. |
3
Klaar
|
Roer de ui, knofloof, peper, zout en worcestershire saus door elkaar in een grotere kom. Voeg het gehakt toe, gevolgd door de peper en zout met gevoel en naar smaak. |
4
Klaar
|
Kneed het geheel goed door, maar niet te hard. Maak er een luchtig mengsel van. |
5
Klaar
|
Maak 2 gelijke delen van het gehakt en maak hier een bal van. Druk deze zachtjes plat naar een (ongeveer) 2 cm dikke schijf). Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep. Hiermee voorkom je dat de burger gaat zwellen |
6
Klaar
|
Snij de Italiaanse bollen door midden. |
7
Klaar
|
Bak 6 reepjes ontbijtspek goudbruin en leg op een stuk keukenrol |
8
Klaar
|
Neem 1 blad van de krop sla en vouw deze zo, zodat ze mooi op het onderste gedeelte van de Italiaanse bol liggen. Doe dit voor elk broodje dat je maakt. De sla mag je er ook weer afhalen; dat komt later weer terug. |
9
Klaar
|
Snij een halve komkommer en 1 tomaat in plakken. Snij 1 ui in ringen. Snij de salade fijn. Snij de rest van de komkommer en tomaten in kleine blokjes. |
10
Klaar
|
|
11
Klaar
|
Als de BBQ op temperatuur is, leg je de 2 burgers de BBQ. Dit mag op het directe gedeelte. |
12
Klaar
|
Na 3 tot 4 minuten draai je de burgers om. Leg de plakken cheddar op de burgers en eventueel de ringen ui. Sluit de deksel. |
13
Klaar
|
Bak 2 eieren, met hele dooier, in de pan. |
14
Klaar
|
Na 2,5 minuut smeer je wat barbecuesaus over de kaas en leg je de Italiaanse bollen op de BBQ (indirect). |
15
Klaar
|
Na 2 minuten haal je de burgers en bollen van de BBQ |
16
Klaar
|
Op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen leg je nu de bladen sla, ontbijtspek en dan de burger. |
17
Klaar
|
Op de burger leg je de uienringen, plakken komkommer en plakken tomaat. Mocht je vullen, kun je hier ook de jalapeno's aan toevoegen. Als laatste het ei, gevolgd door de top van de Italiaanse bol |