Ingrediënten
-
1 Courgette
-
150 tot 200 gram Gehakt
-
1 Ui
-
1 teentje Knoflook
-
Optioneel
-
1 Bosui
-
een handje Rucola
-
1 theelepel Pijnboompitten
-
1 tot 2 eetlepels Geraspte kaas
Instructies
Een simpel gerecht, zo klaar, lekker en toch maak ik dit niet zo heel erg vaak: gevulde courgette. De vulling bestaat uit gehakt, een uitje en knoflookteentje en de inhoud van de courgette. Met de vulling kun je oneindig variëren: met kip, vegetarisch gehakt/kip, alleen andere groente, etc. In dit geval had ik nog een beetje rucola sla over, wat een lekkere bijgerecht is, en geraspte kaas als topping op de gevulde courgette.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden |
2
Klaar
|
Snij de courgette in de lengte doormidden. Met een eetlepel hol je beide helften uit. De courgette mag de oven in voor 10 minuten. |
3
Klaar
|
Snij een ui fijn en pers de knoflook. Rul het gehakt en voeg de ui, knoflook en de inhoud van de courgette toe. Brengt eventueel op smaak met je favoriete kruiden. |
4
Klaar
|