-->
0 0
Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
2 Varkenshaas
De marinade
100 ml Sojasaus
5 eetlepels Honing
5 teentjes Knoflook
1 tot 1,5 theelepel Gebroken chillies
Om af te lakken
1 eetlepel Olijfolie
1 eetlepel Honing
1 eetlepel Appelazijn
Garnering
1 Bosui Of neem een rode ui

Oosterse varkenshaas met sojasaus als basis

Keuken:

    Varkenshaas gezoet met sojasaus en afgelakt met een mix van honing en appelazijn. 

    • 40 min
    • Aantal 2
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    • De marinade

    • Om af te lakken

    • Garnering

    Instructies

    Deel

    Een mals stukje vlees: varkenshaas. Gezoet met sojasaus en afgelakt met een mix van honing en appelazijn.

    In dit recept gebruik ik de gebroken chillies van Van Beekum Specerijen. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je ook chilipoeder gebruiken.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Het maken van de marinade

    Neem een ruime kom en giet hier de sojasaus in. Ontvel de knoflook en plet deze. Voeg de knoflook samen met de gebroken chillies en honing toe aan de sojasaus. Meng dit goed door totdat de honing mooi is opgelost.

    2
    Klaar

    Voeg één varkenshaasje toe aan de marinade en draai een paar keer om. Voeg hierna het tweede varkenshaasje toe en draai deze ook een paar keer om. Dek vervolgens de kom af en zet in de koelkast.

    3
    Klaar
    min. 3 uur

    Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken. Je kunt dit ook een dag van te voren al doen en de varkenshaasjes een nacht laten staan.

    4
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de varkenshaasjes uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. Plaats de varkenshaasjes in de oven voor 20 minuten.

    5
    Klaar

    Terwijl de varkenshaasjes in de oven liggen, maak je de laksaus: doe de honing, olijfolie en appelazijn in een kommetje en meng dit goed door. Na 20 minuten smeer je de varkenshaasjes hiermee in en plaats je ze nog 5 minuten in de oven.

    6
    Klaar

    Eet smakelijk!

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Zelfgemaakte broodjes bapao
    volgende
    Havermoutbrood
    vorig
    Zelfgemaakte broodjes bapao
    volgende
    Havermoutbrood

    Laat een reactie achter