-->
  • Home
  • Bakken
  • Banaan havermout cupcakes met chocolade topping
0 0
Banaan havermout cupcakes met chocolade topping

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
250 gram Havermout
2 theelepels Bakpoeder
1 theelepel Kaneel
0,5 theelepel Zout
2 a 3 Banaan 2 grotere of 3 kleine
2 Ei
325 ml Melk
0,5 reep Chocolade Of chocolade chips
Bakspray Voor het invetten van de vormpjes

Banaan havermout cupcakes met chocolade topping

  • 40 min
  • Aantal 12
  • Makkelijk

Ingrediënten

Instructies

Deel

De havermout cupcakes met appel en de havermoutrepen met pindakaas zijn hier een groot succes vanwege het gemak om ze te maken maar ook de lekkere bite die ze hebben. Deze banaan havermout cupcakes met chocolade topping kunnen we hier aan toevoegen. Een heerlijke afwisseling ten opzichte van de andere 2 baksel door de subtiele smaak van banaan, ook weer die fijne structuur in je mond als je een hap neemt én natuurlijk de chocolade topping. Iets met chocolade doet het hier altijd goed ;-).

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Klaar

Meng de droge ingredienten (havermout, bakpoeder, kaneelpoeder en zout) door elkaar.

3
Klaar

Prak de banaan fijn en voeg de natte ingredienten (eieren en melk) toe. Roer goed door elkaar.

4
Klaar

Meng de droge en natte ingrediënten goed door elkaar. Optioneel: je kunt alvast wat chocolade blokjes/chips door het mengsel doen.

5
Klaar

Spray de cupcakevormpjes in en vul de vormpjes met het mengsel. Verdeel de chocolade blokjes/chips over de vormpjes.

6
Klaar
20 a 25 min.

Plaats de cupcakes voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven.

7
Klaar

Laat de cupcakes afkoelen in de vormpjes en haal ze daarna eventueel uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een koelrekje.

8
Klaar

Eet smakelijk! Mochten de cupcakes niet in een keer op komen, dan kun je ze in een luchtdichte verpakken ongeveer een week bewaren.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Italiaanse stoofpot
volgende
Spaghetti a la Susan
vorig
Italiaanse stoofpot
volgende
Spaghetti a la Susan

Laat een reactie achter

 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here