-->
0 0
Broodje hamburger met frisse salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
250 gram Gehakt 80/20 verhouding
1 Knoflook teentje
2 Ui
1 eetlepel Worcestershiresaus of sojasaus met paar druppels Tabasco
1 Komkommer
3 Tomaat
2 Ei
4 eetlepels Barbecuesaus
2 Cheddar kaas
1 krop Sla
Olijfolie
2 Italiaanse bol

Nutritional information

Broodje hamburger met frisse salade

Keuken:

    Een home-made hamburger met een frisse salade

    • 30 min
    • Aantal 2
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel
    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Steek de barbecue aan. We willen een temperatuur van +- 250 graden, met daarbij een directe en indirecte zone

    2
    Klaar

    Snijdt de ui en knoflook fijn.

    3
    Klaar

    Roer de ui, knofloof, peper, zout en worcestershire saus door elkaar in een grotere kom. Voeg het gehakt toe, gevolgd door de peper en zout met gevoel en naar smaak.

    4
    Klaar

    Kneed het geheel goed door, maar niet te hard. Maak er een luchtig mengsel van.

    5
    Klaar

    Maak 2 gelijke delen van het gehakt en maak hier een bal van. Druk deze zachtjes plat naar een (ongeveer) 2 cm dikke schijf). Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep. Hiermee voorkom je dat de burger gaat zwellen

    6
    Klaar

    Snij de Italiaanse bollen door midden.

    7
    Klaar

    Bak 6 reepjes ontbijtspek goudbruin en leg op een stuk keukenrol

    8
    Klaar

    Neem 1 blad van de krop sla en vouw deze zo, zodat ze mooi op het onderste gedeelte van de Italiaanse bol liggen. Doe dit voor elk broodje dat je maakt. De sla mag je er ook weer afhalen; dat komt later weer terug.

    9
    Klaar

    Snij een halve komkommer en 1 tomaat in plakken. Snij 1 ui in ringen. Snij de salade fijn. Snij de rest van de komkommer en tomaten in kleine blokjes.

    10
    Klaar

    Voeg de salade, blokjes tomaat, blokjes komkommer samen met wat peper en zout in een kom en roer door. Voeg eventueel nog wat noten toe of een dressing er overheen.

    11
    Klaar

    Als de BBQ op temperatuur is, leg je de 2 burgers de BBQ. Dit mag op het directe gedeelte.

    12
    Klaar

    Na 3 tot 4 minuten draai je de burgers om. Leg de plakken cheddar op de burgers en eventueel de ringen ui. Sluit de deksel.

    13
    Klaar

    Bak 2 eieren, met hele dooier, in de pan.

    14
    Klaar

    Na 2,5 minuut smeer je wat barbecuesaus over de kaas en leg je de Italiaanse bollen op de BBQ (indirect).

    15
    Klaar

    Na 2 minuten haal je de burgers en bollen van de BBQ

    16
    Klaar

    Op het onderste gedeelte van de Italiaanse bollen leg je nu de bladen sla, ontbijtspek en dan de burger.

    17
    Klaar

    Op de burger leg je de uienringen, plakken komkommer en plakken tomaat. Mocht je vullen, kun je hier ook de jalapeno's aan toevoegen. Als laatste het ei, gevolgd door de top van de Italiaanse bol

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Pommes Duchesses
    volgende
    Barbecuesaus
    vorig
    Pommes Duchesses
    volgende
    Barbecuesaus