-->
0 0
Gevulde courgette met gehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
1 Courgette
150 tot 200 gram Gehakt
1 Ui
1 teentje Knoflook
Optioneel
1 Bosui
een handje Rucola
1 theelepel Pijnboompitten
1 tot 2 eetlepels Geraspte kaas

Gevulde courgette met gehakt

Keuken:
    • 15
    • Aantal 1
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    • Optioneel

    Instructies

    Deel

    Een simpel gerecht, zo klaar, lekker en toch maak ik dit niet zo heel erg vaak: gevulde courgette. De vulling bestaat uit gehakt, een uitje en knoflookteentje en de inhoud van de courgette. Met de vulling kun je oneindig variëren: met kip, vegetarisch gehakt/kip, alleen andere groente, etc. In dit geval had ik nog een beetje rucola sla over, wat een lekkere bijgerecht is, en geraspte kaas als topping op de gevulde courgette.

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden

    2
    Klaar

    Snij de courgette in de lengte doormidden. Met een eetlepel hol je beide helften uit. De courgette mag de oven in voor 10 minuten.

    3
    Klaar

    Snij een ui fijn en pers de knoflook. Rul het gehakt en voeg de ui, knoflook en de inhoud van de courgette toe. Brengt eventueel op smaak met je favoriete kruiden.

    4
    Klaar

    Haal de courgette uit de oven en schep hier de gehaktmix op. Optioneel: bestrooi met wat geraspte kaas en gesneden bosui. Serveer met wat rucola en pijnboompitten.

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Omelet met rucola en zalm
    volgende
    Pulled Pork sous-vide garen & afmaken op de barbecue
    vorig
    Omelet met rucola en zalm
    volgende
    Pulled Pork sous-vide garen & afmaken op de barbecue