Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
300 gr Bloem
-
100 ml Melk
-
100 gr Roomboterongezouten
-
1 Eimedium
-
25 gr Suiker
-
7 gr Gist
-
5 gr Zout
-
De vulling
-
75 Roomboterongezouten
-
125 gr Bruine suiker
-
1 eetlepel Kaneel
-
Voor de glans
-
1 eetlepel Melk
-
1 Ei
Instructies
Kaneelbroodjes, ik ben er dol op. Als ik ze zie liggen bij de lokale Lidl, dan gaan ze al-tijd mee. En dat terwijl ze eigenlijk ook heel eenvoudig zelf te maken zijn. Recent kwam ik een recept tegen van Richard Bertinet: kaneelbroodjes maar dan als cupcake. Daar hou ik van!
Deze kaneelbroodjes-cupcakes zijn zo klaar, maar het deeg heeft wel enige tijd nodig om te reizen. Nadat de cupcakes zijn afgekoeld, kun je ze een aantal dagen in een afgesloten bakje bewaren.
PS: warm zijn ze het allerlekkerste!
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
45 min
|
Zet het deeg afgedekt weg op een warme plek, bijv. in de oven op 30 graden. Laat dit +- 45 minuten staan of totdat het deeg verdubbeld is qua omvang. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een formaat van +- 50 cm bij 30 cm. Smeer de vulling hier over uit en vouw een derde van het deeg naar binnen, gevolgd door nog een derde. Snij beide zijkanten af zodat het geheel recht is. Rol met een deegroller zachtjes het deeg uit en verdeel dan in 12 stukken. |
5
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
|
8
Klaar
|