Ingrediënten
-
2 Varkenshaas
-
De marinade
-
100 ml Sojasaus
-
5 eetlepels Honing
-
5 teentjes Knoflook
-
1 tot 1,5 theelepel Gebroken chillies
-
Om af te lakken
-
1 eetlepel Olijfolie
-
1 eetlepel Honing
-
1 eetlepel Appelazijn
-
Garnering
-
1 BosuiOf neem een rode ui
Instructies
Een mals stukje vlees: varkenshaas. Gezoet met sojasaus en afgelakt met een mix van honing en appelazijn.
In dit recept gebruik ik de gebroken chillies van Van Beekum Specerijen. Mocht je dit niet in huis hebben, dan kun je ook chilipoeder gebruiken.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Het maken van de marinadeNeem een ruime kom en giet hier de sojasaus in. Ontvel de knoflook en plet deze. Voeg de knoflook samen met de gebroken chillies en honing toe aan de sojasaus. Meng dit goed door totdat de honing mooi is opgelost. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
min. 3 uur
|
Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken. Je kunt dit ook een dag van te voren al doen en de varkenshaasjes een nacht laten staan. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Terwijl de varkenshaasjes in de oven liggen, maak je de laksaus: doe de honing, olijfolie en appelazijn in een kommetje en meng dit goed door. Na 20 minuten smeer je de varkenshaasjes hiermee in en plaats je ze nog 5 minuten in de oven. |
6
Klaar
|