Ingrediënten
-
200 gram Zelfrijzend bakmeel
-
200 ml Melk
-
1 zakje Vanillesuiker
-
1 Ei
-
4 Bananen
-
ZonnebloemolieOm in te bakken
-
1 UiOptioneel, voor als je nog wat beslag over hebt
Instructies
Pisang goreng, gebakken banaan. Mijn vriendin is er dol op. En het is ook nog eens super eenvoudig zelf te maken, al zullen de eerste paar qua vorm wat mislukken. De banaan goed uit het beslag halen en dan de hete olie in, dat is nog wel een kunst. Iets wat bij mij ook nog niet helemaal goed gaat en je de meest gekke vormpjes er aan vast krijgt. Desalniettemin: erg lekker!
De gebakken banaan is lekker als tussendoortje, op een zaterdagavond, maar ook lekker als onderdeel van het hoofdgerecht. Of serveer de gebakken banaan als toetje, met een bolletje vanille ijs.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
4 reacties Hide Comments
Dag Martijn,
In de eerste stap van pisang goreng zeg je dat je de ui mee mixt. Klopt dit? Het lijkt me misschien een typ fout, want in de ingrediënten lijst staat dat het optioneel is om uienringen te maken.
Hey Janan,
Erg scherp van je. De ui hoort daar inderdaad helemaal niet thuis. Ik heb het zojuist direct aangepast in het recept :-).
Bedankt voor het melden!
Graag gedaan! Binnenkort zal ik het eens uittesten. Is het ook eventueel mogelijk om de melk te veranderen door water?
De melk kun je zeker veranderen door water. Je kunt hiervoor dezelfde hoeveelheid gebruiken, maar wellicht handig om het water in delen toe te voegen zodat je kunt kijken hoe dik het beslag wordt.
Het beslag zal met water wel wat anders gaan smaken. Je zou daarom eerst 1 (halve) banaan kunnen bakken en proeven. Als het beslag wat flauw is, kun je deze nog op smaak brengen met bijv. meer vanillesuiker.
Laat je het weten als je het hebt geprobeerd? 🙂