-->
0 0
Pisang Goreng – gebakken banaan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
200 gram Zelfrijzend bakmeel
200 ml Melk
1 zakje Vanillesuiker
1 Ei
4 Bananen
Zonnebloemolie Om in te bakken
1 Ui Optioneel, voor als je nog wat beslag over hebt

Pisang Goreng – gebakken banaan

Pisang Goreng, oftewel: gebakken baaan.

  • 25 min
  • Aantal 8
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

Deel

Pisang goreng, gebakken banaan. Mijn vriendin is er dol op. En het is ook nog eens super eenvoudig zelf te maken, al zullen de eerste paar qua vorm wat mislukken. De banaan goed uit het beslag halen en dan de hete olie in, dat is nog wel een kunst. Iets wat bij mij ook nog niet helemaal goed gaat en je de meest gekke vormpjes er aan vast krijgt. Desalniettemin: erg lekker!

De gebakken banaan is lekker als tussendoortje, op een zaterdagavond, maar ook lekker als onderdeel van het hoofdgerecht. Of serveer de gebakken banaan als toetje, met een bolletje vanille ijs.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Maak het beslag door de melk, zelfrijzend bakmeel en vanillesuiker in een kom door elkaar te mixen totdat er een mooi glad beslag ontstaat.

2
Klaar

Snij de bananen door de helft

3
Klaar

Verwarm een wok/grote pan met de zonnebloemolie naar een temperatuur van 180 graden.

4
Klaar

Haal een stuk banaan door het beslag, laat even uitdruppen en leg het dan voorzichtig in de olie. Tip: je kunt hier het beste een (grote) lepel voor gebruiken.

5
Klaar

Bak de banaan in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

6
Klaar

Eet smakelijk!

PS: als je nog wat beslag over hebt, dan is het ook lekker om een ui in ringen te snijden en die ook door het beslag te halen en even te bakken. Je eigen uienringen! Lekker met wat chilisaus.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs
volgende
Zeeuws Spek / bacon / ontbijtspek
vorig
Sous-vide gemarineerde Iberico spareribs
volgende
Zeeuws Spek / bacon / ontbijtspek

4 reacties Hide Comments

Dag Martijn,

In de eerste stap van pisang goreng zeg je dat je de ui mee mixt. Klopt dit? Het lijkt me misschien een typ fout, want in de ingrediënten lijst staat dat het optioneel is om uienringen te maken.

De melk kun je zeker veranderen door water. Je kunt hiervoor dezelfde hoeveelheid gebruiken, maar wellicht handig om het water in delen toe te voegen zodat je kunt kijken hoe dik het beslag wordt.

Het beslag zal met water wel wat anders gaan smaken. Je zou daarom eerst 1 (halve) banaan kunnen bakken en proeven. Als het beslag wat flauw is, kun je deze nog op smaak brengen met bijv. meer vanillesuiker.

Laat je het weten als je het hebt geprobeerd? 🙂

Laat een reactie achter