Ingrediënten
-
300 gr Havermout
-
4 (m) Eieren
-
2 BananenGerijpte banenen
-
80 gr Pompoenpitten
-
2 eetlepels Gebroken lijnzaad
-
2 theelepels Kaneel
-
2 theelepels Bakpoeder
-
KokosolieOm het bakblik mee in te vetten
Instructies
Een brood van havermout. Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord of over nagedacht, maar een brood van havermout blijkt best lekker te zijn! Net als bijv. de kokoscakee met appel of kokoscake met chocolade kun je met havermoutbrood eindeloos variëren: gebruik i.p.v. bananen bijv. appels. Of voeg i.p.v. pompoenpitten andere noten toe.
En los van de variatie: het is nog gezond ook! Havermout bevat namelijk gezonde vezels, weinig calorieën (ongeveer 350 per 100 gram) en goede voedingsstoffen, zoals vitamine B1 en magnesium. Persoonlijk vind ik deze 2 eigenschappen wel het fijnst: je ervaart lang een verzadigd gevoel én het bevat langzame koolhydraten. Hierdoor heb ik niet zo snel weer trek en voorkom je een energiepiek (en daarna een dip).
Het maken van dit havermoutbrood is ook niet ingewikkeld: je mengt alles goed door elkaar, leg je beslag in een cake- of broodvorm en bak het in ongeveer 35 minuten goudbruin. Even af laten koelen, snijden en klaar!
Je kunt het havermoutbrood trouwens als tussendoortje nemen (bijv. een plakje in de ochtend), maar je kunt het ook prima als lunch eten met bijv. pindakaas of een gekookt eitje.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Prik met een vork de bananen in een mengkom fijn totdat het een smeuïge puree is geworden. |
3
Klaar
|
Voeg de rest van de ingrediënten toe, maar hou een klein handje pompoenpitten achter. Roer dit goed door elkaar of laat de keukenmachine dit een paar minuten goed doormengen. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|