Ingrediënten
-
500 gr tot 1 kilo RunderlappenBen je een vleeseter? Gebruik dan 1 kilo.
-
500 gram Winterpeen
-
3 eetlepels Appelstroop
-
2 stuks Laurierblaadjes
-
4 stuks Kruidnagel
-
2 grote Ui
-
2 teentjes Knoflook
-
2 takjes Tijm
-
250 ml Runderbouillon
-
1 flesje Bruin bier
-
100 gram Roomboter
-
Verdere benodigdheden
-
Braadpan / stoofpan
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Verhit de boter in de pan. Frui de uien en knoflook. Voeg de blokjes rundvlees vervolgens toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de rondjes winterpeen, laurierblaadjes, kruidnagel en tijm toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg hierna de eetlepels appelstroop, het bruine bier en runderbouillon toe. Roer dit opnieuw door elkaar en breng zachtjes aan de kook. Zet hierna het vuur op het zachtst en laat het lekker pruttelen |
4
Klaar
+- 4 uur
|
Wachten...Terwijl de geuren van deze heerlijke stoofpot langzaam je huis vullen, moet je helaas nu wachten. Over ongeveer 4 uur is het klaar ;-). Vergeet niet om tussentijds wel even te roeren. |
5
Klaar
|