-->
0 0
Italiaanse stoofpot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

750 gram Riblap
2 stuks Ui
250 gram Spekjes spekreepjes
2 Winterpenen
2 teentjes Knoflook
250 ml Rode wijn Goedkope fles
400 ml Water
400 gram Gepelde tomaten
1 Laurierblaadjes
2 Kruidnagel
1 Kaneelstokje(s)
1 a 2 eetlepels Italiaanse kruiden
naar smaak Peper & zout
Olijfolie

Italiaanse stoofpot

  • Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

Deel

Je kunt deze heerlijke Italiaanse stoofpot serveren met wat brood, heerlijk om in de stoof te dippen, maar je kunt bijv. ook afwisselen met wat pasta of krieltjes.

Voorheen maakte ik vooral in het weekend een stoofpot, omdat ik het niet een prettig idee vind dat er iets op het fornuis staat als ik langer van huis ben. Nu ik vooral thuis werk, is het natuurlijk het moment om op een doordeweekse dag óók te genieten een stoofpot. In de ochtend alles in de pan en ’s avonds een heerlijke maaltijd. Deze Italiaanse stoofpot moet je minimaal 2 uur laten pruttelen maar het liefst nog langer.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiden

Snij de ui en wortel in grove stukken en pers de knoflook. Snij de riblappen in blokjes van ongeveer 2 cm breed.

2
Klaar

Zet een pan met dikke bodem op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Voeg de spekjes toe en bak even mee. Voeg de tomaten, wortel, ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.

3
Klaar

Voeg het water en wijn toe, samen met het laurierblaadje, kruidnagel en kaneelstok toe. Laat dit een paar minuten op hoog vuur staan.

4
Klaar
min. 2 uur.

Zet het vuur op zijn zachts / gebruik je kleinste pit en laat de stoofpot minimaal 2 uur zachtjes pruttelen. Roer af en toe om.

5
Klaar

Serveer de stoofpot en eet smakelijk!

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing
volgende
Banaan havermout cupcakes met chocolade topping
vorig
Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing
volgende
Banaan havermout cupcakes met chocolade topping

Laat een reactie achter

 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here