-->
0 0
Courgette lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
400 gram Gehakt
2 Courgette
600 gram Italiaanse roerbakmix
1 pakje Honig basis lasagnesaus
1 liter Melk
6 plakjes Ham
6 plakjes Salami
200 gram Geraspte kaas
1 bol Mozzarella
1 Ui
2 teentjes Knoflook
250 gram Cherrietomaatjes

Courgette lasagne

Keuken:

    Een heerlijke lasagne, met courgettebladen in plaats van pasta. Goed gevuld met gehakt, groente, ham, salami en kaas.

    • 1 uur 5 min
    • Aantal 6
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel

    Een lasagne waarbij je geen pasta maar courgette gebruikt als tussenlaag. Hierdoor is je lasagne koolhydraatarm en daardoor een stuk beter voor de lijn. In deze variatie gebruik in de lasagne nog een laag van ham en van salami, maar dit kun je natuurlijk weglaten als je hier niet zo van houd.

    Het is aan te raden de courgette repen eerst kort te bakken zodat de courgette wat vocht verlies. Mocht je weinig tijd hebben, dan kun je dit overslaan maar is er wel een kans dat lasagne wat ‘natter’ wordt. Qua smaak zul je er niets van merken, maar vooral het opscheppen wordt wat lastiger 😉

    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Rul het gehakt gaar, samen met de ui en knoflook. Snij ondertussen de cherrytomaatjes in vieren. Bewaar 6 cherrytomaatjes en snij deze doormidden.

    2
    Klaar

    Voeg de Italiaanse roerbakmix samen met de cherrytomaatjes toe. En roer goed door het gehakt. Bak de roerbakmix in een paar minuten gaar.

    3
    Klaar

    Voeg de melk en de Honig basis lasagnesaus toe aan de gehaktmix. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur zachter; laat het zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat tabasco toe voor wat pit.

    4
    Klaar

    Snij de schil van de courgettes af. Tip: dit gaat erg makkelijk met een kaasschaaf. Snij de courgette in de lengte doormidden en snij hier dunne plakjes vanaf. Ook dit gaat erg makkelijk met de kaasschaaf.

    5
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 200 graden

    6
    Klaar

    Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en pak 5 tot 8 repen courgette een paar minuten aan in de pan. Draai halverwege om. Dit is belangrijk om het merendeel van vocht uit de courgette te halen, waardoor de lasagne straks niet zo waterig wordt.

    7
    Klaar

    Pak een ovenschaal en vul deze met 2 tot 3 soeplepels lasagnesaus. Bedek de lasagnesaus met een aantal plakken courgette, gevolgd door de plakken salami. Hierna komt weer een laag lasagnesaus, courgette en de plakken ham. Hierna volgen alleen nog lagen met lasagnesaus en courgette. De laatste laag bestaat uit de lasagnesaus.

    8
    Klaar

    Snij de mozzarella in plakken en verdeel deze, samen met de halve cherrytomaatjes, over de lasagne. Strooi de geraspte kaas over de lasagne en zet voor 20 minuten in de oven.

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Tagliatelle met spekjes & Boursin, op een bedje van Rucola
    volgende
    Zoete aardappelchips
    vorig
    Tagliatelle met spekjes & Boursin, op een bedje van Rucola
    volgende
    Zoete aardappelchips
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here