Ingrediënten
-
400 gram Gehakt
-
2 Courgette
-
600 gram Italiaanse roerbakmix
-
1 pakje Honig basis lasagnesaus
-
1 liter Melk
-
6 plakjes Ham
-
6 plakjes Salami
-
200 gram Geraspte kaas
-
1 bol Mozzarella
-
1 Ui
-
2 teentjes Knoflook
-
250 gram Cherrietomaatjes
Instructies
Een lasagne waarbij je geen pasta maar courgette gebruikt als tussenlaag. Hierdoor is je lasagne koolhydraatarm en daardoor een stuk beter voor de lijn. In deze variatie gebruik in de lasagne nog een laag van ham en van salami, maar dit kun je natuurlijk weglaten als je hier niet zo van houd.
Het is aan te raden de courgette repen eerst kort te bakken zodat de courgette wat vocht verlies. Mocht je weinig tijd hebben, dan kun je dit overslaan maar is er wel een kans dat lasagne wat ‘natter’ wordt. Qua smaak zul je er niets van merken, maar vooral het opscheppen wordt wat lastiger 😉
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden |
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
Pak een ovenschaal en vul deze met 2 tot 3 soeplepels lasagnesaus. Bedek de lasagnesaus met een aantal plakken courgette, gevolgd door de plakken salami. Hierna komt weer een laag lasagnesaus, courgette en de plakken ham. Hierna volgen alleen nog lagen met lasagnesaus en courgette. De laatste laag bestaat uit de lasagnesaus. |
8
Klaar
|