Ingrediënten
-
De kip madras
-
350 gr KipdijfiletOngeveer 4 stuks
-
2 eetlepels Madras kruidenpastaGewoon van de supermarkt
-
2 eetlepels Yoghurt
-
Flatbread
-
150 ml Yoghurt
-
190 gr Zelfrijzend bakmeel
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
Olijfolie
-
Salsa
-
2 stuks Tomaten
-
0.5 Komkommer
-
1 kleine UiMag ook een sjalotje of rode ui zijn
-
Naar smaak Peper
-
Naar smaak Zout
-
Yoghurtdressing
-
4 eetlepels Yoghurt
-
1 teentje Knoflook
-
Naar smaak Peterselie
-
Naar smaak Bieslook
Instructies
Een heerlijke knapperig Italiaanse flatbread, van de barbecue, belegd met reepjes kipdijfilet madras en een topping van salsa & yoghurtdressing. Mooie kleuren, heerlijke frisse en lichtpittige smaak met een lekkere bite én je hebt het zo op tafel.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingSteek de barbecue aan. De temperatuur moet zo rond de 200 graden uitkomen. |
2
Klaar
2 min
|
De kip |
3
Klaar
|
De salsaSnij de tomaten in kleine blokjes. Doe dit ook met een halve komkommer en een klein uitje. Leg alles in een kommetje. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Dek af en zet in de koelkast. |
4
Klaar
|
De yoghurtdressingSnij de peterselie en bieslook fijn. Doe de eetlepels yoghurt in een kommetje en voeg hier de peterselie en bieslook aan toe. Breng op smaak met een (klein) beetje peper en zout. Dek af en zet ook in de koelkast. |
5
Klaar
|
Flatbread |
6
Klaar
|
Wanneer de barbecue op temperatuur is, leg je hier de kipdijfilet op en het flatbread met de ingesmeerde zijde op het rooster. Smeer dan bovenzijde van het flatbread in met olijfolie. Na 4 á 5 minuten keer je het flatbread om en gril nog 4 a 5 minuten totdat het flatbread knapperig en goudbruin is. De kipdijfilet mag van de barbecue als deze een kerntemperatuur van 70 graden heeft gehaald. |
7
Klaar
|