Ingrediënten
-
750 gram Riblap
-
2 stuks Ui
-
250 gram Spekjesspekreepjes
-
2 Winterpenen
-
2 teentjes Knoflook
-
250 ml Rode wijnGoedkope fles
-
400 ml Water
-
400 gram Gepelde tomaten
-
1 Laurierblaadjes
-
2 Kruidnagel
-
1 Kaneelstokje(s)
-
1 a 2 eetlepels Italiaanse kruiden
-
naar smaak Peper & zout
-
Olijfolie
Instructies
Je kunt deze heerlijke Italiaanse stoofpot serveren met wat brood, heerlijk om in de stoof te dippen, maar je kunt bijv. ook afwisselen met wat pasta of krieltjes.
Voorheen maakte ik vooral in het weekend een stoofpot, omdat ik het niet een prettig idee vind dat er iets op het fornuis staat als ik langer van huis ben. Nu ik vooral thuis werk, is het natuurlijk het moment om op een doordeweekse dag óók te genieten een stoofpot. In de ochtend alles in de pan en ’s avonds een heerlijke maaltijd. Deze Italiaanse stoofpot moet je minimaal 2 uur laten pruttelen maar het liefst nog langer.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Voorbereiden |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
min. 2 uur.
|
|
5
Klaar
|