-->
0 0
Sous-vide Picanha steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
1 Picanha steak Ongeveer 2 cm dik
Zout
Peper

Sous-vide Picanha steak

Keuken:

    Een overheerlijke Picanha steak, sous-vide gegaard en afgebakken in een hete pan

    • 2 uur 15 min
    • Aantal 1
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel
    Handig voor in de keuken.

    Stappen

    1
    Klaar

    In dit recept ga ik er vanuit dat je een sous-vide apparaat hebt en al een (ontdooide) Picanha steak hebt en deze vacuüm is verpakt; hetzij gekocht of zelf gesneden van een groter stuk Picanha. De Picanha steak die in dit recept wordt bereid, is ongeveer 2 cm dik.

    2
    Klaar

    Vul een (hoge) pan met water en stel het sous-vide apparaat in op 54 graden en, indien nodig, stel de timer in op 2 uur.

    3
    Klaar

    De vacuüm verpakte Picanha leg je in het warm waterbad. Zorg ervoor dat de gehele Picanha onder water lig. Plaats eventueel een deksel op de pan of bak met water.

    4
    Klaar

    Ga wat leuks doen, zoete aardappel frietes bereiden of een kopje koffie drinken

    5
    Klaar

    Na 90 minuten mag de Picanha steak uit het waterbad gehaald worden. Dep het vlees droog met wat keukenpapier. Hoe droger de Picanha steak nu is, hoe sneller deze krokant bakt in de volgende stap.

    6
    Klaar

    Verwarm een pan, met een beetje olijfolie, op hoog vuur. Als de pan goed eet is, voeg je een klein klontje boter toe (optioneel)

    7
    Klaar

    Leg de Picanha steak in de pan. Bak deze gedurende 30 tot 60 seconde aan een zijde en draai de steak hierna om. Bak ook de andere zijde ongeveer 30 tot 60 seconden totdat deze een mooie bruine kleur krijgt. Baste de laatste 10 a 15 seconden de boter over de bovenkant van de Picanha steak.

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Zoete aardappelfriet
    volgende
    Sparerib low & slow van de barbecue
    vorig
    Zoete aardappelfriet
    volgende
    Sparerib low & slow van de barbecue
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here