-->
0 0
Sparerib low & slow van de barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
1 Sparerib per persoon
Dry-rub
Barbecuesaus
200 ml Appelsap

Sparerib low & slow van de barbecue

Keuken:

  Een heerlijk malse sparerib van de barbecue, via de 3-2-1 methode. Low & Slow

  • 6 uur 30 min
  • Aantal 1
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Instructies

  Deel
  Handig voor in de keuken.

  Stappen

  1
  Klaar

  Het recept vereist de nodige doorlooptijd. Houdt rekening met een half uur voorbereidingen en een dag later 6 uur barbecuen. Op deze manier kan de dry-rub mooi intrekken. Het is ook geen probleem om één of twee uur van te voren de dry-rub aan te brengen. Zorg dat een dag van te voren, voordat de barbecue aan gaat, de spareribs goed ontdooid zijn. Ik ga er vanuit dat je beschikt over een kerntemperatuurmeter.

  2
  Klaar

  Ontvlies de spareribs. Dit kun je het makkelijkste doen door een beginnetje te maken met een lepel, waarna je het vlies er in een keer (met beleid) af kunt trekken. Kijk eventueel ook op deze site voor tips.

  3
  Klaar

  Smeer de sparerib royaal in met een dry-rub. In dit recept gebruik ik de All-Purpose rub van BBQuality.nl. Leg de spareribs hierna afgedekt in de koelkast.

  4
  Klaar

  Zet de barbecue aan. Het doel is een temperatuur van ongeveer 110 graden celsius. Hiervoor kun je de snake methode gebruiken, waarbij je een lange slang van briketten maakt (2 stuks breed, 2 hoog). Met een brikettenstarter steek je 6 tot 10 briketten aan.

  5
  Klaar

  Als de briketten in de brikettenstarter goed warm zijn, leg je deze briketten aan het begin van de snake. Laat de barbecue even op temperatuur komen.

  6
  Klaar

  Leg de spareribs op de barbecue, maar niet boven de kolen. Breng een temperatuurprobe aan in een van de spareribs (dikste gedeelte van het vlees, ongeveer in het midden). Mocht je een tweede temperatuurprobe hebben, dan kun je deze tussen de spareribs leggen. Sluit nu de deksel en wacht... lang. Gedurende de komende 3 uur hou je de temperatuur in de gaten; deze moet rond de 110 graden blijven. Een korte uitschieter omhoog of naar beneden is geen probleem. Spareribs zijn doorgaans vergevingsgezind.

  7
  Klaar

  Na 3 uur pak je elke sparerib in, in een (dik) stuk aluminiumfolie. Voordat je het pakketje dichtmaakt, spray je wat appelsap over de sparerib. Dit zorgt er straks voor dat het vlees lekker mals is. De spareribs mogen, ingepakt, nog 2 uur op de barbecue blijven liggen. De temperatuur blijft rond de 110 graden. Check ondertussen even hoe het met je briketten staat en vul ze aan waar nodig.

  8
  Klaar

  2 uur later pak je elke sparerib uit de aluminiumfolie. Pas op, dit is heet en de spareribs kunnen op dit moment al doormidden breken; enige voorzichtigheid is geboden. Smeer nu elke 15 minuten de spareribs in met barbecuesaus.

  9
  Klaar

  Na een uur kun je de spareribs van de barbecue halen en serveren. Mocht je geen uur kunnen wachten, dan mogen ze ook na 45 minuten al van de barbecue ;).

  10
  Klaar

  Na 6 uur heb je, doorgaans, "fall of the bone" spareribs. Persoonlijk vind ik dit erg lekker. Mocht je van iets meer bite houden, dan kun je de 2-1-1 methode proberen.

  Martijn

  Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

  vorig
  Sous-vide Picanha steak
  volgende
  Pulled Pork van de barbecue
  vorig
  Sous-vide Picanha steak
  volgende
  Pulled Pork van de barbecue