-->
0 0
Sous-vide Picanha steak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
1 Picanha steak Ongeveer 2 cm dik
Zout
Peper

Sous-vide Picanha steak

Keuken:

  Een overheerlijke Picanha steak, sous-vide gegaard en afgebakken in een hete pan

  • 2 uur 15 min
  • Aantal 1
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Instructies

  Deel
  Handig voor in de keuken.

  Stappen

  1
  Klaar

  In dit recept ga ik er vanuit dat je een sous-vide apparaat hebt en al een (ontdooide) Picanha steak hebt en deze vacuüm is verpakt; hetzij gekocht of zelf gesneden van een groter stuk Picanha. De Picanha steak die in dit recept wordt bereid, is ongeveer 2 cm dik.

  2
  Klaar

  Vul een (hoge) pan met water en stel het sous-vide apparaat in op 54 graden en, indien nodig, stel de timer in op 2 uur.

  3
  Klaar

  De vacuüm verpakte Picanha leg je in het warm waterbad. Zorg ervoor dat de gehele Picanha onder water lig. Plaats eventueel een deksel op de pan of bak met water.

  4
  Klaar

  Ga wat leuks doen, zoete aardappel frietes bereiden of een kopje koffie drinken

  5
  Klaar

  Na 90 minuten mag de Picanha steak uit het waterbad gehaald worden. Dep het vlees droog met wat keukenpapier. Hoe droger de Picanha steak nu is, hoe sneller deze krokant bakt in de volgende stap.

  6
  Klaar

  Verwarm een pan, met een beetje olijfolie, op hoog vuur. Als de pan goed eet is, voeg je een klein klontje boter toe (optioneel)

  7
  Klaar

  Leg de Picanha steak in de pan. Bak deze gedurende 30 tot 60 seconde aan een zijde en draai de steak hierna om. Bak ook de andere zijde ongeveer 30 tot 60 seconden totdat deze een mooie bruine kleur krijgt. Baste de laatste 10 a 15 seconden de boter over de bovenkant van de Picanha steak.

  Martijn

  Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

  vorig
  Zoete aardappelfriet
  volgende
  Sparerib low & slow van de barbecue
  vorig
  Zoete aardappelfriet
  volgende
  Sparerib low & slow van de barbecue