-->
0 0
Pulled Pork van de barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
2 kg Procureur Mag ook meer of minder zijn
Dry-rub Ruime hoeveelheid
Barbecuesaus

Pulled Pork van de barbecue

Keuken:

  Pulled Pork van de barbecue, low & slow, op 100 tot 110 graden

  • 9 uur 30 min
  • Aantal 16
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Instructies

  Deel

  Pulled Pork van de barbecue, door middel van een low & slow sessie. De temperatuur van de barbecue komt hierbij niet hoger dan 100 tot 110 graden. De handelingen die je moet uitvoeren zijn niet moeilijk, maar het gehele proces kan wel even wat tijd in beslag nemen. Mijn eerste pulled pork was al na 6 uur barbecue klaar, terwijl een andere pulled pork (zelfde recept en methode) maar liefst 11 uur heeft geduurd.

  Handig voor in de keuken.

  Stappen

  1
  Klaar

  Een dag van te voren bereid je de procureur voor: snij eventuele stukken vet weg en smeer je de procureur in met een ruime hoeveelheid van je favoriete dry-rub. In dit recept heb ik een all-purpose rub van BBQuality.nl gebruikt.

  2
  Klaar

  Bereid de barbecue voor. We gaan voor een temperatuur van ongeveer 100 tot 110 graden. Je kunt hier heel goed de snake methode gebruiken. In het midden van de barbecue plaats je een aluminiumbak met heet water (1 liter ongeveer).

  3
  Klaar

  Als de barbecue op temperatuur is, kun je de procureur op het rooster leggen. Voeg eventueel nog wat rookhout toe. Plaats 1 probe van je kernthermometer in de procureur, ongeveer in het midden en in het dikste stuk.

  4
  Klaar

  Nu begint het (lange) wachten. Als de procureur een kerntemperatuur heeft bereikt van 72 graden heb je 2 keuzes: inpakken in aluminiumfolie óf niet. Het inpakken in aluminiumfolie is wel aan te raden, zodat je sneller door de 'zone' heen bent. Pak je het niet in met aluminiumfolie, dan zal het gehele proces langer duren. De procureur ziet er rond deze tijd al wel erg lekker uit!

  5
  Klaar

  Het is nu wachten totdat het ingepakte pakket een kerntemperatuur van 92 graden heeft bereikt. Hoe lang dit duurt is enorm afhankelijk van je stuk vlees. Zodra de kerntemperatuur is behaalt, mag het pakket van de barbecue. Maar let op: we zijn er nog niet. Ingepakt in het folie laat je de procureur nog minimaal een half uur rusten (een uur is aan te raden en als je echt kunt wachten, mag het nog langer) in een braadslede.

  6
  Klaar

  Wanneer je de procureur uitpakt, wees dan voorzicht: het vlees is nog heet en ook de sappen die in het aluminiumfolie aanwezig zijn, kunnen heet zijn. De sappen die uit het pakket komen giet je in een kommetje; deze hebben we straks nog nodig.

  7
  Klaar

  Trek nu met een vork (of berenklauw) het vlees langzaam uit elkaar.

  8
  Klaar

  Giet nu het opgevangen sap van eerder over de pulled pork. Meng dit door elkaar en voeg ook de barbecuesaus toe. Zowel het sap als de barbecuesaus gaat op gevoel en naar smaak.

  9
  Klaar

  Serveer de pulled pork op een bolletje. Eventueel met coleslaw en nog wat barbecuesaus. Eet smakelijk!

  Martijn

  Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

  vorig
  Sparerib low & slow van de barbecue
  volgende
  Sperziebonen in spek
  vorig
  Sparerib low & slow van de barbecue
  volgende
  Sperziebonen in spek