-->
0 0
Gevulde rollade met ui op de barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
2 KG Procureur Meer óf minder is geen probleem, maar dat beïnvloedt wel de totale kooktijd.
Dry-rub
2 a 3 Ui
Keukentouw

Gevulde rollade met ui op de barbecue

Keuken:

    Rollade op de barbecue, low & slow, op 105 graden. Heerlijk mals en sappig.

    • 7 uur
    • Aantal 6
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Instructies

    Deel
    Handig voor de barbecue.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snij de ui in halve ringen en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie totdat ze mooi glazig zijn. Neem hiervoor de tijd en zet het vuur niet te hoog.

    2
    Klaar

    Trim aan de buitenkant van de procureur eventueel grotere stukken vet weg. Deze nemen namelijk geen dry-rub op.

    3
    Klaar

    Snij de procureur in en rol deze uit, zodat er één lap vlees ontstaat.

    4
    Klaar

    Bestrooi één kant van het vlees met een ruime hoeveelheid dry-rub en smeer dit goed in. Draai hierna het vlees om.

    5
    Klaar

    Verdeel de uien over het vlees. Het begin en uiteinde hoeven niet. Rol hierna het vlees stevig op. Bind de opgerolde rollade goed vast met stukken keukentouw.

    6
    Klaar

    Stel de barbecue zo in dat je een temperatuur van ongeveer 100 tot 110 graden hebt. Ik gebruik hiervoor zelf vaak de snake methode, met 2 briketten breed en 2 briketten hoog.

    7
    Klaar

    Als de barbecue op temperatuur is, leg je de rollade in het midden. Plaats hieronder een opvangbak voor het vet en vul deze eventueel met een liter kokend water. Plaats je kernthermometer in het vlees, ongeveer in het midden en in het dikste stuk.

    8
    Klaar

    Als de rollade een kerntemperatuur heeft bereikt van 74 graden haal je de rollade van de barbecue. Bij een procureur van 2 KG en een barbecuetemperatuur van 105 graden duurt dit ongeveer 5,5 uur. Wil je iets sneller? Stel dan de temperatuur van je barbecue in op 150 graden. De rollade heeft dan, ongeveer, 30 minuten per 500 gram nodig. Als je de rollade van de barbecue haalt, leg de rollade nog even in aluminiumfolie voor 15 minuten en snijdt hierna de rollade aan. Eet smakelijk!

    Martijn

    Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

    vorig
    Sous-vide spareribs
    volgende
    Zoete aardappelschotel met spinazie
    vorig
    Sous-vide spareribs
    volgende
    Zoete aardappelschotel met spinazie
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here