Ingrediënten
-
1 tot 1,5 KG Maminha
-
250 a 300 gram Spekjes
-
1 Ui
-
1 bol Mozzarella
-
1 stuk / 500 gram Broccoli
-
1 zakje RoomsausNiet te moeilijk, gewoon uit een pakje
-
6 stuks Cocktail prikkers
Instructies
Maminha is vrij onbekend in Nederland, terwijl dit heerlijke stuk vlees in Brazilië een van de meest geliefde stukken vlees is. Het stuk vlees is afkomstig van het rund en wordt gesneden van het gedeelte dat boven de achterpoten zit. In Nederland wordt dit stuk vlees ook wel ezel, omdat het een makkelijk te bereiden stuk vlees is dat zelfs een ezel het nog kan bereiden. Al vind ik Maminha toch wat lekkerder klinken.
Maminha kun je op verschillende wijzen bereiden: in de oven, (grill) pan, barbecue en sous-vide. Je kunt het vlees simpelweg bereiden met een beetje peper en zout, of juist injecteren met een lekkere mix of, zoals dit recept, vullen met een mix van ui, spekreepjes en mozzarella. Het recept is variant op het recept van BBQuality, waar ze de maminha vullen met spekblokjes, babybel en chimichurri,
De gevulde maminha wordt geserveerd met gekookte broccoli en roomsaus.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Klaar
10 minuten
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Leg de maminha in het midden van de oven. Met behulp van een kernthermometer kun je straks controleren of de maminha op de gewenste temperatuur is. Bij een kerntemperatuur van 54 graden is de maminha medium rare. Dit duurt ongeveer 45 minuten. |
7
Klaar
|
20 minuten voordat de maminha klaar is, snij je de broccoli in roosjes en kook je deze 8 minuten. Maak de roomsaus volgens de instructie op het pakje. |
8
Klaar
|
|
9
Klaar
|
2 reacties Hide Comments
Klint goed Martijn! Ook maar een keertje proberen 🙂
Ik ben benieuwd wat je er van vind, Lauris. Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?