Ingrediënten
-
Cupcakes
-
40 gram Kokosmeel
-
20 gram Cacaopoeder
-
80 ml Honing
-
60 ml Kokosolie
-
4 Eieren
-
een snufje Zout
-
1 theelepel Baksoda
-
1 theelepel Vanille aromaOptioneel
-
Gezouten karamel
-
10 Dadels
-
120 ml Amandelmelk
-
een snufje Zout
-
Apparatuur
-
Staafmixer
Instructies
Eerder maakte ik al kokoscake met chocolade en kokoscake met appel. Beide erg lekker en nog gezond ook. Beide recepten worden nog steeds vaak bekeken en daarom een nieuw, gezond en lekker recept: cupcakes van kokosmeel, met chocolade en een topping van gezouten dadel karamel. Super makkelijk, lekker én gezond.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 175 graden. |
2
Klaar
|
Meng de kokosmeel, cacaopoeder, zout en baksoda voor de cupcakes in een schaal. Smelt in een andere schaal de kokosolie en voeg hier de honing, eieren, vanille aroma aan toe. Meng beide goed door en voeg dan samen. Mix met een mixer/keukenmachine de cupcakemix een aantal minuten goed door elkaar. De gehele mix blijft blijft aardig nat, dat is geen probleem. |
3
Klaar
|
Neem een ruime eetlepel van de mix en vul hiermee een cupcake vormpje. Mocht je papieren cupcake vormpjes gebruiken, vul de vormpjes dan voor +- de helft. Mocht je er meer in doen, tot net onder de rand, dan heb je de kans dat de cupcake geen mooie cupcake vorm krijgt maar dat deze wat platter wordt doordat het papieren vormpje het gewicht van de mix niet goed kan ondersteunen. |
4
Klaar
19 minuten
|
|
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|