Ingrediënten
-
2 KG ProcureurMeer óf minder is geen probleem, maar dat beïnvloedt wel de totale kooktijd.
-
Dry-rub
-
2 a 3 Ui
-
Keukentouw
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
Snij de ui in halve ringen en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie totdat ze mooi glazig zijn. Neem hiervoor de tijd en zet het vuur niet te hoog. |
2
Klaar
|
Trim aan de buitenkant van de procureur eventueel grotere stukken vet weg. Deze nemen namelijk geen dry-rub op. |
3
Klaar
|
Snij de procureur in en rol deze uit, zodat er één lap vlees ontstaat. |
4
Klaar
|
Bestrooi één kant van het vlees met een ruime hoeveelheid dry-rub en smeer dit goed in. Draai hierna het vlees om. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
|
8
Klaar
|
Als de rollade een kerntemperatuur heeft bereikt van 74 graden haal je de rollade van de barbecue. Bij een procureur van 2 KG en een barbecuetemperatuur van 105 graden duurt dit ongeveer 5,5 uur. Wil je iets sneller? Stel dan de temperatuur van je barbecue in op 150 graden. De rollade heeft dan, ongeveer, 30 minuten per 500 gram nodig. Als je de rollade van de barbecue haalt, leg de rollade nog even in aluminiumfolie voor 15 minuten en snijdt hierna de rollade aan. Eet smakelijk! |