Ingrediënten
-
2 kg ProcureurMag ook meer of minder zijn
-
Dry-rubRuime hoeveelheid
-
Barbecuesaus
Instructies
Pulled Pork van de barbecue, door middel van een low & slow sessie. De temperatuur van de barbecue komt hierbij niet hoger dan 100 tot 110 graden. De handelingen die je moet uitvoeren zijn niet moeilijk, maar het gehele proces kan wel even wat tijd in beslag nemen. Mijn eerste pulled pork was al na 6 uur barbecue klaar, terwijl een andere pulled pork (zelfde recept en methode) maar liefst 11 uur heeft geduurd.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Nu begint het (lange) wachten. Als de procureur een kerntemperatuur heeft bereikt van 72 graden heb je 2 keuzes: inpakken in aluminiumfolie óf niet. Het inpakken in aluminiumfolie is wel aan te raden, zodat je sneller door de 'zone' heen bent. Pak je het niet in met aluminiumfolie, dan zal het gehele proces langer duren. De procureur ziet er rond deze tijd al wel erg lekker uit! |
5
Klaar
|
Het is nu wachten totdat het ingepakte pakket een kerntemperatuur van 92 graden heeft bereikt. Hoe lang dit duurt is enorm afhankelijk van je stuk vlees. Zodra de kerntemperatuur is behaalt, mag het pakket van de barbecue. Maar let op: we zijn er nog niet. Ingepakt in het folie laat je de procureur nog minimaal een half uur rusten (een uur is aan te raden en als je echt kunt wachten, mag het nog langer) in een braadslede. |
6
Klaar
|
|
7
Klaar
|
|
8
Klaar
|
|
9
Klaar
|