Ingrediënten
-
2 Iberico spareribs
-
200 ml Ketjap Manis
-
4 eetlepels Bruine suiker
-
100 ml Honing
-
2 kuipjes/blikjes Tomatenpuree
-
1 eetlepel Worcestershiresaus
-
1 theelepel Kaneelpoedervorm
-
1 theelepel Zwarte pepergemalen
-
4 teentjes Knoflook
-
1 Ui
-
1 scheut Whiskey
-
1 eetlepel Olijfolie
Instructies
Eerder al lekkere Iberico spareribs uit de oven, nu Iberico spareribs sous-vide gegaard voor 24 uur. Vacuumverpakt met een heerlijke marinade die al die tijd heeft om lekker in het vlees te trekken. En om voor een krokant jasje te zorgen, nog even in de oven. Al kun je dat natuurlijk altijd ook op de barbecue doen.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Vul de sous-vide bak met water en stel de temperatuur in op 74 graden. |
2
Klaar
|
Verwarm een koekenpan en olijfolie. Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de knoflook en bak deze een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de whiskey en spareribs, toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat een paar minuten doorpruttelen totdat de marinade dikker begint te worden. Voeg een scheut whiskey toe en roer goed door. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
24 uur
|
|
6
Klaar
|
Na 24 uur haal je de zakken uit het water. Knip ze voorzichtig open en laat het merendeel van het vocht/marinade er uit lopen. |
7
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
8
Klaar
|
|
9
Klaar
|