Ingrediënten
-
3 halve ribs SpareribBij grote eters mogen dit er ook meer zijn.
-
Dry-rub
-
Barbecuesaus
Instructies
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Ontvlies de spareribs en smeer elke rib goed in met je favoriete dry-rub. Verpak elke sparerib in een eigen zak en middels een vacuümmachine trek je deze vacuüm. Tip: het is verstandig om elke sparerib nog een keer in een sous-vide-geschikte zak te doen. De botten in de sparerib willen nog wel is voor een gaatje zorgen in de vacuümverpakking. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Nu is het wachten, 24 uur lang. Je kunt zonder problemen naar het werk, de stad in of iets anders doen. Het sous-vide apparaat zorgt ervoor dat de temperatuur op 74 graden blijft. |
5
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. |
6
Klaar
|
Na 24 uur haal je de spareribs uit het water. Knip de zak open, maar pas op: het is heet. Giet het vocht voorzichtig uit de zak en haal de sparerib voorzichtig uit de zak. Leg deze in een ovenschaal of op een rooster dat straks de oven in kan. De holle kant naar boven. |
7
Klaar
|
|
8
Klaar
|
Plaats de ovenschaal of rooster in de oven voor ongeveer een half uur. |
9
Klaar
|