-->
0 0
Spinazie, pasta pesto en zalm

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
450 gr Spinazie
voor 2 personen Penne Hoeveelheid hangt beetje vanaf hoeveel honger je hebt
2 theelepels Groene pesto
2 mooie stukken Zalm met huid
5 kleine klontjes Roomboter
naar smaak Pijnboompitten
naar smaak Zout
naar smaak Zwarte peper
om in te bakken Zonnebloemolie

Spinazie, pasta pesto en zalm

Spinazie met pasta pesto en een mooi stukje zalm. Deze maaltijd heb je in ongeveer 20 minuten op tafel.

  • 20 min
  • Aantal 2
  • Makkelijk

Ingrediënten

Instructies

Deel

Heerlijk voor een doordeweekse dag: spinazie met pasta pesto en een mooi stukje zalm. Deze maaltijd heb je in ongeveer 20 minuten op tafel. Naast dat je het snel op tafel kunt zetten, is het ook nog eens erg lekker.

In dit recept gebruik ik groene pesto, gewoon omdat ik dat lekker vind. Je kunt ook net zo goed rode pesto gebruiken. Maak je eigen variatie door ook nog kruiden toe te voegen aan de zalm of voeg lekker wat kruiden toe aan de spinazie, of een uitje.

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Vul een pan met ruime hoeveelheid water en breng aan de kook met een snuf zout. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.

2
Klaar

Verwarm een koekenpan met wat zonnebloem olie. Bak op laag/middelhoog vuur de zalm met de huidzijde naar beneden langzaam gaar, ongeveer 12 minuten. Mocht je een kernthermometer hebben, dan gaan we voor een temperatuur van 50 graden Celsius in het dikste deel van de zalm. Als de zalm bijna gaar / 50 graden is, bak je de zalm op de bovenkant aan met een klontje boter. Haal de pan van de hittebron en dek af met een deksel/aluminiumfolie.

3
Klaar

Verwarm een ruime koekenpan/wokpan met zonnebloem olie en voeg hier een hand spinazie aan toe. Als deze is geslonken, voeg je opnieuw spinazie toe. Herhaal dit totdat alle spinazie in de pan zit en wok dit op een middelhoog vuur een paar minuten. Breng op smaak met een snuf peper en zout & voeg 4 klontjes boter toe. Roer goed door.

4
Klaar

Als de pasta gaar is gekookt, giet je deze af en roer je de 2 theelepels pesto door de pasta.

5
Klaar

Serveer de spinazie met pasta op een bord met de zalm bovenop. Garneer met een aantal pijnboompitten.

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Heerlijke Boston cream donuts
volgende
Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing
vorig
Heerlijke Boston cream donuts
volgende
Flatbread met kipdijfilet madras, een frisse salsa en yoghurtdressing

Een reactie Hide Comments

Laat een reactie achter

 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here