Ingrediënten
-
450 gr Spinazie
-
voor 2 personen PenneHoeveelheid hangt beetje vanaf hoeveel honger je hebt
-
2 theelepels Groene pesto
-
2 mooie stukken Zalmmet huid
-
5 kleine klontjes Roomboter
-
naar smaak Pijnboompitten
-
naar smaak Zout
-
naar smaak Zwarte peper
-
om in te bakken Zonnebloemolie
Instructies
Heerlijk voor een doordeweekse dag: spinazie met pasta pesto en een mooi stukje zalm. Deze maaltijd heb je in ongeveer 20 minuten op tafel. Naast dat je het snel op tafel kunt zetten, is het ook nog eens erg lekker.
In dit recept gebruik ik groene pesto, gewoon omdat ik dat lekker vind. Je kunt ook net zo goed rode pesto gebruiken. Maak je eigen variatie door ook nog kruiden toe te voegen aan de zalm of voeg lekker wat kruiden toe aan de spinazie, of een uitje.
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Verwarm een koekenpan met wat zonnebloem olie. Bak op laag/middelhoog vuur de zalm met de huidzijde naar beneden langzaam gaar, ongeveer 12 minuten. Mocht je een kernthermometer hebben, dan gaan we voor een temperatuur van 50 graden Celsius in het dikste deel van de zalm. Als de zalm bijna gaar / 50 graden is, bak je de zalm op de bovenkant aan met een klontje boter. Haal de pan van de hittebron en dek af met een deksel/aluminiumfolie. |
3
Klaar
|
Verwarm een ruime koekenpan/wokpan met zonnebloem olie en voeg hier een hand spinazie aan toe. Als deze is geslonken, voeg je opnieuw spinazie toe. Herhaal dit totdat alle spinazie in de pan zit en wok dit op een middelhoog vuur een paar minuten. Breng op smaak met een snuf peper en zout & voeg 4 klontjes boter toe. Roer goed door. |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Een reactie Hide Comments
Zalm spinazie met pasta pesto gemaakt. Een heerlijk en zeer eenvoudig recept