-->
0 0
Stoofpot kipdijfilet en bruin bier

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas hoeveelheid aan
800 gram Kipdijfilet
2 Ui
1 Rode ui
3 eetlepels Bloem
2 eetlepels Sambal
2 teentjes Knoflook
2 Laurierblaadjes
5 Kruidnagel
1 Bruin bier
Zout
Peper
100 gram Roomboter
250 ml Runderbouillon
2 eetlepels Bruine suiker
Verdere benodigdheden
Braadpan / stoofpan

Stoofpot kipdijfilet en bruin bier

Een heerlijke stoofpot met kipdijfilet, sambal en een lekker bruin biertje.

  • 4 uur, 20 min.
  • Aantal 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Verdere benodigdheden

Instructies

Deel

Gisteren heb ik een heerlijke stoofpot met rundvlees, bruin bier en winterpeen gemaakt. Vanuit dat gerecht had ik nog redelijk wat ingrediënten over: bruin bier, laurierblaadjes en kruidnagels. Dit zijn in ieder geval de ingrediënten die ik niet vaak in huis heb. Voordat ze de overdatum zijn, moet daar natuurlijk nog iets mee gebeuren. Waarom dan niet gewoon nog een stoofpotje, maar dan met kip?

Handig voor in de keuken.

Stappen

1
Klaar

Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook fijn. Snij de kipdijfilet in blokjes en meng de kipdijfilet samen met de bloem en de sambal goed door elkaar. Voeg een beetje zout en peper toe bij de kipdijfilet. Als de kipdijfilet, zoals in mijn geval nog redelijk bevroren is: geen zorgen! De kipdijfilet ligt lang genoeg in de pan om lekker mals te worden.

2
Klaar

Verwarm de boter in de braadpan en voeg de uien, knoflook en kipdijfilet toe. Bak dit een paar minuten.

3
Klaar

Voeg het bier toe, samen met de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon. Roer goed door en voeg dan de bruine suiker toe.

4
Klaar
4 uur

Wachten...

Nu is het wachten geblazen. Laat het geheel ongeveer 4 uur lekker pruttelen en stoven. Vergeet niet om tussendoor wel af en toe te roeren.

5
Klaar

Serveer de kippenstoof lekker met patat, kun je lekker de patat dippen in de saus!

Martijn

Koken, bakken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Gebalanceerd eten, soms gezond en soms ongezond, is iets waar ik vrolijk van word.

vorig
Stoofpot met rundvlees en bruin bier
volgende
Iberico spareribs uit de oven
vorig
Stoofpot met rundvlees en bruin bier
volgende
Iberico spareribs uit de oven

Een reactie Hide Comments

Laat een reactie achter

 

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here