Ingrediënten
-
800 gram Kipdijfilet
-
2 Ui
-
1 Rode ui
-
3 eetlepels Bloem
-
2 eetlepels Sambal
-
2 teentjes Knoflook
-
2 Laurierblaadjes
-
5 Kruidnagel
-
1 Bruin bier
-
Zout
-
Peper
-
100 gram Roomboter
-
250 ml Runderbouillon
-
2 eetlepels Bruine suiker
-
Verdere benodigdheden
-
Braadpan / stoofpan
Instructies
Gisteren heb ik een heerlijke stoofpot met rundvlees, bruin bier en winterpeen gemaakt. Vanuit dat gerecht had ik nog redelijk wat ingrediënten over: bruin bier, laurierblaadjes en kruidnagels. Dit zijn in ieder geval de ingrediënten die ik niet vaak in huis heb. Voordat ze de overdatum zijn, moet daar natuurlijk nog iets mee gebeuren. Waarom dan niet gewoon nog een stoofpotje, maar dan met kip?
Handig voor in de keuken.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook fijn. Snij de kipdijfilet in blokjes en meng de kipdijfilet samen met de bloem en de sambal goed door elkaar. Voeg een beetje zout en peper toe bij de kipdijfilet. Als de kipdijfilet, zoals in mijn geval nog redelijk bevroren is: geen zorgen! De kipdijfilet ligt lang genoeg in de pan om lekker mals te worden. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
4 uur
|
Wachten... |
5
Klaar
|
Een reactie Hide Comments
zeer interessant